×
Novosti
PROGRAMIRAJ SVOJU SLOBODU
Lifestyle Club

Žene bi se trebale roditi programirane da prvo budu "slobodne".

Slobodne u umu

Slobodne u tijelu

Slobodne u razmišljanju

Slobodne...

 

Znaš li priču o Bumbaru?


Proučavajući bumbara, naučnici su došli do zaključka da je njegovo tijelo suviše teško, a raspon krila mu je suviše mali da bi mogao da leti. Ali, gle čuda! Bumbar to ne zna i on leti uprkos tome.

A koja je pouka?


Kada ne znamo koja su naša ograničenja, vrlo često se odvažimo i iznenadimo i sebe i druge. To nas tjera da se zapitamo da li su ta ograničenja uopće postojala. Jedina ograničenja koja imamo su upravo ona koja sama sebi nametnemo.


Ali pošto si ti kao bumbar i ne znaš to, radiš stvari kao što si uvijek radila i drže te kao taoca:


- Porodične obaveze: djeca, muž, stari roditelji itd., isto kao da su tvoja djeca siročad, muž drugo dijete a stari roditelji male bebe.

- Kućne  obaveze koje pripadaju samo tebi i ne znam zašto kada u tvojoj kući žive 3-4 osobe ako ne i više.

- Godine koje prolaze bez da bilo šta radiš za sebe i osjećaš se zarobljeno u tijelu koje ne prepoznaješ i ne voliš, snove koje si odlučila vratiti u ladicu i fatalistički pogled na budućnost.


Pa ako ti stane sve ono gore navedeno zajedno na put kada odlučiš da nešto promijeniš i pustiš da te bojkotuju, ti si gotova, ideš na dno dna fizički i psihički.



Znači da nisi gradila familiju, kuću i život već veliku mašinu koja te cijedi kao limun samo da bi drugima udovoljila i sebi napravila rupu u želudcu... I što više vremena bude prolazilo, to ćeš više mrziti svaki dan svog života ako ne počneš sebe i svoje nelagode stavljati kao prioritet.



Vidimo se uskoro sa novim iritantnim otkrićima!



Dovoljno si pametna da razmisliš malo o tome i da učiniš pravi korak u poboljšanju ne samo svog tijela i zdravlja nego svog života!



Oslobodi se!



Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost