×
Novosti
NEMAŠ SE ČEGA STIDJETI
Lifestyle Club

Jesi li prestala voljeti sebe i osjećaš li se uvijek neprimjereno?

Spavaš loše i umjesto da si puna energije ujutro kada ustaneš, ti si mrzovoljna i neraspoložena?

Odlazak na posao ti više ne donosi radost koju si imala na početku?

Zapravo, čak ni odlazak kući te više toliko ne uzbuđuje, obzirom na sve što se treba raditi i što te čeka.

Jesi li odavno prestala pokušavati da mijenjaš stvari oko sebe koje nisu u redu pa se sada ravnodušno vučeš i preživljavaš, samo se nadajući da neće biti gore i da ti se ništa loše neće desiti?

Dobro, možda si zaista dio te ogromne liste žena koje pate od nedijagnosticirane depresije.

"Zdrava" žena, kad je riječ o ženama, je žena puna entuzijazma koja realno želi da se osjeća dobro i zdravo i da poboljša svoj kvalitet života.

Kad te predugo zatrpavaju:

- Problemi sa kolegama/icama na poslu,
- Svađe sa partnerom
- Sukobi sa starijim roditeljima,
- Familija koja ti ne pruža podršku
- Odgajanje djece

... počneš se prazniti kao baterija, gubiti vitalni impuls i polako, nenamjerno, počinješ da "više ne vjeruješ" dok ne sklizneš u pravu depresiju.

Nemaš se čega stidjeti.

Neki od simptoma depresije su:

- Depresivno raspoloženje;

- Iscrpljenost;

- Gubitak pažnje;

- Odsutnost/smanjenje interesa za aktivnosti koje ti pružaju zadovoljstvo;

- Poremećaji spavanja;

- Opsesivna usmjerenost na negativne misli poput: "Ovako će uvijek biti", "Stara vremena se nikad više neće vratiti", "Kasno je sada za bilo šta", "Nema nafake", "Krivo je ono ili ovo, situacija, vlada, kriza" itd...

Ovi simptomi su često popraćeni destruktivnim aktivnostima kao što su slaba fizička aktivnost, zloupotreba alkohola (da, više od jednog pića svake večeri sa prijateljima ili sama sa sobom je zloupotreba alkohola), zloupotreba stimulativnih supstanci poput kofeina, loša prehrana puna "utjehe", " hrana za "mazanje" (brza hrana, junk food, kako već želiš da je nazoveš) itd...

Da ti skratim priču, osjećati se dobro je nešto jednostavno
To je skup tehničkih radnji i strategija koje se mogu naučiti i primijeniti u praksi, uz pomoć stručnih ljudi. To nije naučna fantastika, ne trebaš raketu napraviti.

Pravi problem mnogih žena koje poznajem, a upoznala sam hiljade njih kroz svoju karijeru, jeste taj što na više levela pate - pod pritiskom su izgleda i fizičke forme - od raznih nedijagnosticiranih poremećaja ličnosti koji ih sprječavaju da se nose sa svojim svakodnevnim životom u potpunosti, čime i polako uništavaju svoje živote.

Jasni simptomi depresivne žene, na primjer, jesu "naleti adrenalina" koje osoba pokušava sama sebi izazvati, pretvarajući se iz razumne i staložene žene u "kockara" koji se nada "velikom dobitku", baš poput ovisnika o kocki na automatima u kazinu.

Ovdje briga o svojoj ličnosti postaje nevjerovatna patnja i nepremostiva muka, a bijeg se traži u velikim ulozima u imaginarnim fitness opremama za kućnu upotrebu, napicima od suplemenata, čarobnim kremama, čudesnim masažama itd...

Ako imaš jedan ili više simptoma i navedno ponašanje, gdje sigurno nije "sve na broju" jer nisam klinički specijalist, prvo što bi trebala učiniti je poduzeti prvi korak i potražiti pomoć.

Ne od mene, nemam ti šta nuditi ili prodati u tom pravcu i ne mogu ti pomoći.

Ali razgovor sa dobrim terapeutom, psihologom, konzultantom, itd... je prvi korak da se vratiš na pravi put, izmamiš osmijeh i budeš spremna da se brineš o sebi.

Nedijagnosticirana depresija je mračno "veliko zlo" ​​koje obuhvata žene koje se osjećaju frustrirano i sa vezanim rukama i nogama.

Tražiti pomoć. Nije strašno niti nepoznato i nisi ni slaba ni "luda".

P.S. U svijetu zabave i ekonomije pronaći ćeš mnoge ovakve žene u svakom slučaju vrlo depresivne i sa suicidalnim mislima a niko to ne bi rekao dok...

Ne čekaj.

Počni činiti nešto za sebe prije nego što bude prekasno.

Vidimo se uskoro sa novim iritantnim otkrićima!



Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost