×
Novosti
NEJRA NEĆE RAZMIŠLJATI O TOME SUTRA
Lifestyle Club

Jučer mi je drugarica pisala: 

"Draga Gio, kako si? Željela bih da počnem vježbati i da se više pokrenem. Zadišem se čim uradim par koraka, ujutro me bole leđa, izvadila sam krv i nalazi mi kažu da imam malo povišen holesterol i već uzimam tablete za pritisak."

Ali ne znam da li mi se isplati počinjati sad.

U pravu si, ne isplati se početi sada.

Čekaj da se popneš stepenicama i da staneš na svaku drugu stepenicu da bi došla sebi i vratila dah, čekaj da te bol u leđima potpuno blokira, i čekaj, također, kad si već dotle došla, da budeš robinja 1000 lijekova da bi držala sve pod kontrolom.

Čekaj, svakako ti se sada ne isplati.

Eh sada želim ti pričati o Nejri koja je učnila svoj prvi korak u februaru ove godine.

Tri godine nije bila aktivna i prije par godina je počela osjećati bol u leđima. Na početku je to bilo ponekad a nakon nekog vremena je postalo sve češće i češće. 

Zna se u kojem položaju vrijedna studentica provodi većinu vremena i uz leđa se pretežno pojave i drugi problemi poput:

- Slabosti u mišićima
- Manjak snage u rukama i nogama
- Ukočenost
- Kondicija i slično.

Nejra je željela da se ponovo aktivira jer je bila svjesna da ako želi da nastavi biti produktivna na fakultetu, treba se osjećati dobro, ne smije sebi dozvoliti da ako bude u nekom položaju (sjedeći, savijena nad knjigama) duže vrijeme, da je počnu dodatno boljeti leđa.

Tako je krenula i nakon dvije sedmice rekla:

"Malo mi je bolja kondicija i mišići. Odlično se osjećam poslije treninga. Nisam očekivala da će mi biti ovako dobro. Nastavit ću i za vrijeme Ramazana koristit ću vašu drugu garanciju.*"

Tako je bilo i evo šta Nejra sada kaže:

"Imam puno više snage, lakše odradim vježbe, nije mi teško kao na početku, osjetim fino sve mišiće i znatno manje me bole leđa, ispušem se na treningu a poslije treninga se osjećam odlično i produktivno, plan je da nastavim vježbati"

Nejra će se družiti sa nama cijelu godinu jer je testirala na sebi da li fizička aktivnost može biti rješenje za njene nelagode i od tada ne želi više da je se odrekne.

I zašto bi trebala? Zar ne?

Nejra živi najbolje što može, a ti?

Mi ti možemo pomoći, ali to ti trebaš prvo htjeti, ako ne...

Razmisli o tome sutra pa bit će šta bude... Možda ti se stvarno sada ne isplati.

*DRUGA GARANCIJA: Članice koje nisu u mogućnosti doći na svoje termine, imaju pravo da zalede članarinu i može se nadoknaditi svo vrijeme u kojem će biti odsutne iz opravdanih razloga. U ovom slučaju, zbog vjerski razloga. 

A ti šta čekaš?

Septembar?

Nemoj više odgađati svoju sreću i zdravlje jer možeš i ti uspjeti kao što su uspjele stotine žena poput Nejre da uvedu kretanje u svoj život.

Piši nam direktno na messanger ili na naš viber br. 060 355 6160  

ŽELIM ZAKAZATI MOJ PRVI STRATEŠKI SASTANAK

Dan:.......

Vrijeme:....

Na sastanku ćemo pričati o tebi i kako možeš riješiti prepreke i organizaciju, da uneseš malo pokreta u svoj život i da postigneš rezultate koje želiš.

Odvoji vrijeme koje si zaslužila upravo sad!

Čekamo te!


Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost