×
Novosti
AIDA: "NE ODLAŽI SEBE ZA KASNIJE!"
Lifestyle Club

Koji razlog te potaknuo da počneš sa treningom?


Zdravo. Svoju kratku priču započet ću predstavljanjem. Zovem se Aida Gojak Izmirlija i osoba sam koja se gotovo 20 godina bori sa Hipotireozom i Hashimoto sindromom. Većina je upoznata sa psihičkim i fizičkim stanjima koje ta bolest nosi. Hronični umor, problemi sa probavom, vrtoglavice, naglo debljanje i mršanje, anksioznost i razni drugi poremećaji.


Šta te najviše pogađa?


Moj imperativ za upis u teretanu je od prvog dana bilo poboljšanje mog zdravlja. Željela sam svoju volju nazad, da se pokrenem onda kada ja želim, da djelujem, svoju energiju i pokretljivost. Željela sam vratiti sebe sebi. Tražeći teretanu samo za žene gdje bih se osjećala ugodno, naletila sam na Lifestyle Club na internetu, ali kao i većina nas razmišljala sam danas ću, mogla bih i sutra? I tako danima, skoro pola godine, dok jedno jutro nisam pogledala svoje otekle kapke i lice u ogledalu, zglobove pune vode... Ja sam bila osoba u dubokoj depresiji, nespremna to naglas priznati i to me duboko pogodilo, u jednu ruku i uplašilo. Taj isti dan sam napravila prvi poziv i bila ponosna na sebe jer je bilo bitno samo to, dogovoriti termin, probiti led. Kroz dva dana sam upoznala trenericu Amilu koju sam dobila, i tada je krenuo moj put ka izlasku iz dubine na površinu da bih konačno opet mogla da dišem.




Šta se promijenilo otkako si počela odvajati vrijeme za sebe kroz kretanje?


Za dva mjeseca uspjela sam da vratim svoju volju nazad i oslobodim se stresa. Ni promjena ishrane mi nije došla teško, sve fizičke vježbe koje nisam mogla uraditi prije, sada radim nonšalantno.


Koji je do sada najbolji rezultat koji si postigla?


Ni moj izgled nije izostao, devet i po kila za dva mjeseca i idem dalje. Upoznala sam divne žene sa kojima se sad i privatno družim, počela sam ponovo da volim sebe i svoj život. Zar sam mogla dobiti bolje? Osim moje Amile koja je divna i jako stručna, pohvalila bih sve trenerice i uposlene jer su one te koje klubu daju posebnu dušu i draž, razumijevanje i onaj osmijeh koji te dočeka sa vrata sa iskrenim pitanjem: “Kako si danas?” Neprocjenjivo.


Kome i zašto bi preporučila baš Lifestyle Club?


Lifestyle Club bih preporučila svakoj ženi koja želi da sačuva svoje zdravlje, popravi svoj izgled, i pogleda život sa neke druge strane, puno zdravije, ljepše i energičnije od one na kojoj je sada. Najviše preporučujem tebi koja ovo čita i još uvijek razmišlja kad i kako da se pokrene kao što sam do skoro i sama radila. Život se mijenja sa prvim koracima koje napravimo same za sebe i zato "Ne odlaži sebe za kasnije!"

 


Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost