×
Novosti
NA STRANU DOBROG ILI LOŠEG TVOJ JE LIČNI IZBOR
Lifestyle Club

Zašto radiš to što radiš?

U pričama uvijek ima heroja i "prevaranata" ili "zlikovaca" kako hoćeš.

I junaci i zlikovci u pričama iza sebe imaju istu motivaciju: patnju i bol.

Razlika je u tome šta oni odluče učiniti s tom patnjom i boli.


ZLI misle: "Svijet me povrijedio. Sada povređujem svijet da bih se osvetio."

DOBRI misle: "Svijet me povrijedio, nikad više neću dopustiti da povrijedi nekog drugog."

Zatim STATISTI: "Svijet boli, bolje je ostati skriven, živjeti ispod radara u malom, bez previše brige u glavi i da te niko ne primijeti."


A šta si ti odabrala biti?

Ili bolje kome bi dala svoj život u ruke?

Zlikovac, heroj ili statista?


ZLI misle da bi postala bolja verzija sebe moraš piš**i krv, izlaziti sa svakog treninga na koljenima ili na trepavicama, znoj i krv, odreći se svih životnih užitaka i živjeti kao bolesnik na piletini i kuhanoj riži i možda tako ćeš postati poput njih 

AKO

- treniraš svaki dan

- obračunaš i brojiš svaku kaloriju

- učiniš sve ono što su oni učinili.

Na treningu viču na tebe i ponižavaju te misleći da te motiviraju i ne slušaju što imaš za reći jer su puni sebe. Ti ćeš biti ili njihov uspjeh ili neuspjeh. Ti si njihov trofej ako postaneš sukob njihovog hira inače si ništa i šut u du*e.

DOBRI misle da ako želiš postati najbolja verzija sebe, moraš biti svjesna svoje mogućnosti i trenutne situacije, raditi na personaliziran i ciljan način prema tvojim potrebama, oni razumiju da imaš život vani i da trening poput i prehrane mora biti uravnotežen kako bi dobro funkcionisala i izvan teretane. Ne unište te, ne viču na tebe nego te uče kako raditi i šta unaprijediti, ljubazno i s ljubavlju, govoreći ti na jednostavan način da možeš razumjeti šta ti govore i dajući te jasne i učinkovite upute.

Podržavaju te u teškim trenutcima i uz tebe su od početka na pravi način ...

Treba li više vremena?

Da, ali promjena je daleko dublja i trajnija.

Za STATISTE je jednostavno. Oni ne misle. Daj mi novac, ovo je sala za fitness , ovo je sala za grupne treninge, ovo je raspored... eto ga... radi šta god želiš. Kraj. Prazni prostori u koje ti može "upecati" free lands instruktora koji nije stalno zauzet na mobitelu kao instruktor fitnessa koji je zadužen kao STATISTA da nadgleda salu. Priđe ti kako bi ti prodala/o svoje privatne časove, a ako pristaneš  dobro je, ako ne nećeš, neće ti htjeti pokazati ni jednu vježbu. Da znaš!


Napravila sam odavno svoj izbor.

Sada je vrijeme da ti učiniš svoje.

" Jednom sam želila spasiti svijet, okončati rat i donijeti mir ljudskim bićima. Ali onda sam vidjela tamu koja živi u njihovoj svjetlosti, i naučila sam da će unutar svakoga od njih uvijek biti oboje. Svako mora napraviti vlastiti izbor i nijedan heroj to ne može promijeniti. I sada znam da samo ljubav zaista može spasiti svijet. Dakle, ovdje sam, borim se i dajem sve od sebe za svijet kakav može biti. Ovo je sada moja misija. Zauvijek. "

Wonder Woman


Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost