×
Novosti
25 DANA DO NOVE GODINE: JESI LI SE POČELA PRIPREMATI?
Lifestyle Club

Praznici kao Nova godina su iza ugla, a mi ga rado slavimo s tobom na naš način.Želimo ti pomoći da pronađeš vrijeme da se osjećaš dobro.Zajedno bismo mogli odmah početi malo uravnotežiti praznički period koji je najljepši i najstresniji u isto vrijeme na fizičkom i psihičkom planu.


Da li si se stvarno ikad pitala šta je stres zapravo?
Stres je odgovor tijela na uočenu prijetnju - povećani broj otkucaja srca, ubrzano disanje, usporavanje probave, povećana napetost mišića i porast krvnog tlaka.


Ove promjene u tijelu su adaptivne i daju potrebnu energiju za suočavanje s prijetnjom, ali ako taj odgovor na prijetnju dugotrajan može smanjiti tvoju sposobnost da se s njim učinkovito nosimo i uzrokovati zdravstvene probleme.


TJELESNI:
1. ubrzan puls
2. ubrzano disanje
3. nagle promjene krvnog tlaka
4. pretjerano znojenje
5. glavobolja suha usta

EMOCIONALNI:
1. zabrinutost
2. strah
3. iritabilnost
4. potištenost
5. ljutnja


NAJČEŠĆI UZROCI STRESA POVEZANI S RADNIM MJESTOM:
1. intenzivan radni tempo i vremenski pritisak
2. nedostatak kontrole
3. niska razina uključenosti i sudjelovanja
4. mala podrška kolega i nadređenih
5. nemogućnost napredovanja
6. nesigurnost posla
7. niski prihodi
8. verbalno, fizičko i druge vrste uznemiravanja.


Da ne pričamo o drugim stvarima vezane za familiju, dijecu, stare roditelje, partneri itd. itd. i sve naravno ovisi o tebi, cijede te ko limun na sve strane.Stalno si kroz cijele godine izložena i šta radiš samo za tebe?


Malo ili ništa.


Jel to ok, jel’ to pravedno... kad bi pala na koljena ko bi ti mogao pomoći?Niko!


Ovo ti je pravi odgovor, jer najčešće kad ti zatreba niko ti ne može pružiti adekvatnu podršku.Onda zašto nastaviš da sebe zanemariš i kad ti baš treba momenat za tebe odričeš se toga?


Kao što znaš, kad se približi ovaj period, žene se otresu svega što ih okružuje i zaborave na potrebu, cilj koji ih je doveo u teretanu.


Onda se vrate u januaru s osjećajem krivnje ili u najgorem slučaju da ne vrate se uopšte.Ovu grešku vise neće napravit naša draga S., žena sa veliko Ž.Ona zna koje su poslijedice velikog stresa, ne živjeti dobro zbog toga, ne spavati dobro zbog toga, ne jesti zbog toga i smršati čak 13 kg zboga toga.Dugo je sjedila, nije voljela fitness ali je znala da će joj prijat fizička aktivnost, pogotovo radi zdravlja jer kad imaš bolove na vratu zbog herniju to stvarno ne smije se podcijenjivat.


Nakon 21 dana rekla nam je:"Lijepo se osjećam u prostoru, na vježbama, super mi je i želim naviku steći tako ću nastavit jer mi prija trening i sviđa mi se na spravama da vježbam"Wowww!Druga žena!Sada S. isprobava novi nivo vježbanja i bez obzira što nekad misli da još treba da radi na kondiciji i da ne može uraditi pokrete do kraja to je ne spriječava da ide naprijed svojim putem i nastavi redovno dolaziti.S.je nakon više od 3 godine prihvatila naš IZAZOV i nastavit će posvetit vremena i u 2024. zajedno sa nama!

Veliko BRAVO S. za tvoju hrabrost i upornost!


Čestitamo na tvojoj odluci!Zanima te kako je sve to moguće?Možeš otkriti tako što možeš bit naša gošča potpuno BESPLATNO 21 DAN, gdje ćeš posvetit sebi i svojoj dobrobiti kroz našu NOVOGODIŠNJU IGRU.


TVOJU NOVOGODIŠNJU PROPUSNICU možeš zatražiti direktno na mesanger ili piši putem Viber-a 060 355 61 60 da dogovorimo termin.


ŽELIM NOVOGODIŠNJU PROPUSNICU!

Dan:.......
Vrijeme:....


I kada preferiraš da te kontaktiramo da potvrdimo sa tobom za narednu sedmicu.


Kako bismo mogle odvojiti kvalitetno vrijeme da se upoznamo, da pričamo i razumijemo koji je najbolji način da se odmah počneš osjećati dobro.


Pridruži nam se u grupi ŽENA U FORMI na linku ispod i odvoji kvalitetno vrijeme za sebe i svoje zdravlje.

Svaki početak je Novi početak!
Živi najbolje što možeš jer od danas počinje ova nevjerojatna prilika!

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost