×
Novosti
OSJETI SE ISPUNJENIJA, SRETNIJA I LAKŠA ODMAH NAKON 15 DANA. KAKO UCINITI PRVI KORAK U NASTAVKU
Lifestyle Club

Da li se ti osjećaš loše, tužna i bezvoljna?

Ako ti se ponekad dešava ili u kraćem vremenskom periodu, nije razlog za brigu jer se svima dešava, no međutim nije normalno ako se svaki dan probudiš tako.

Ako i ti:

-> Voljela bih da nikad ne zvoni budilica 

-> kad se to svakodnevno dešava redovno odgađaš momenat ustajanja 

-> okrećeš se sa jedne na drugu stranu govoreći sama sebi "joj, još malkice..." 

-> tokom dana često misliš da ništa nema smisla

Znaj da nešto nije uredu i može biti signal za nešto gore ako pustiš takvu situaciju da tako ide.

Po iskustvu, pojedini problemi, neće sami od sebe jednostavno nestati i mnoge žene koje su nam se obratile dobro znaju o čemu pričamo.

Svjetlana kad nam se obratila dugo nije vježbala, ali znala je da kroz kretanje će se bolje osjećati i da će uspjeti da se osjeća bolje, da izađe češće iz kuće i da uz to vrati osim svoje kilaže, nešto još bitnije tjs. njeno raspoloženje.

Dugo je razmišljala o tome, ali čim je krenula nakon samo 15 dana osjećala se ispunjenija, lakša sebi i puno raspoloženija nego prije.

Bilo je ključno uraditi taj poznati prvi korak, a nakon toga je puno lakše nego što misliš ako pravilno pristupiš prema fizičkoj aktivnosti.

Većina žena misli da fizička aktivnost:

- tonira mišiće, 

- smanjuje višak kg 

- poboljšava cirkulaciju

- povećava snagu i sklanja bolove u leđima i vratu...

jeste to ali dodatno:


1. TONUS RASPOLOŽENJA

Stimulira endorfin: Vježba povećava proizvodnju endorfina, poznatog kao "neurotransmiter sreće". Ove prirodne hemikalije tvog tijela pomažu ti da se osjećaš sretnija i pozitivnija.


2. SMANJENJE STRESA

 Redovita fizička aktivnost postane tvoj izduvni ventil i omogućuje ti da se oslobađaš akumuliranog stresa. Koliko si puta čula da dobra joga-sesija ili trčanje mogu biti terapeutski? Ovo je dokaz da ti tjelesna aktivnost u skladu sa tvojim fizičkim stanjem može pomoći u upravljanju stresom i pronalaženjem unutarnje smirenosti.


3. POBOLJŠAVA SPAVANJE 

Ako prolaziš koz težak momenat u životu, ili patiš od depresije, vjerojatno znaš za noćnu moru neprospavanih noći. Fizička aktivnost može ti poboljšati kvalitet spavanja, omogućujući ti da bolje spavaš i odmaraš na odgovarajući način, temeljno za tvoju mentalnu dobrobit.


4. POVEĆAVA SAMOPOUZDANJE

 Mjerenje napretka u fizičkoj aktivnosti, postizanje osobnih ciljeva i prevladavanje izazova može ti povećati samopouzdanje i samouvjerenje. Možeš otkriti novo vjerovanje u sebe i svoju sposobnost da se suočiš sa životnim poteškoćama.

Prednosti fizičke aktivnosti su bezbrojne i nisu isključivo fizičke nego su osnovne za prevladavanje stresnih i teških momenata u životu.

Bitno je da se obratiš stručnjacima koji stave u obzir cjelokupnu tvoju situaciju i kojima je stalo do tebe i tvoje dobrobiti, a ne kao mnogi koji samo „daj pare pa ti kako hoćeš“. Ne treba ti to, dodatni stres i poniženja nego ti treba neko ko će ti pružiti ruku i pomoći na tvojim ličnim putevima.

Nemoj nam vjerovati na riječ nego pročitaj stotinu recenzija koje su žene poput tebe napisale nakon svog iskustva sa nama. 

Te poruke su samo svjedočenje ogromnog potencijala koji bi mogao prebivati u tebi. 

Izazivamo te da započneš putovanje prema fizičkoj i mentalnoj dobrobiti. 

Odabrat ćemo zajedno aktivnost koja je efikasnija za tebe i koja ti se sviđa, da stimuliraš sebe i koja će te držati motiviranu. 

Bilo da se radi o šetnji u prirodi, plesnim lekcijama ili sesiji na fitness-u, važno je staviti jednu nogu ispred druge i započeti ovo putovanje.

Zapamti da nisi sama u ovoj borbi. 

Mnogo je resursa i profesionalaca koji te mogu podržati na tvom putu ka zdravlju i dobrobiti. Imati hrabrosti potražiti pomoć čin je snage i ljubavi prema sebi.

Pazi na sebe, draga naša. 

Nadam se da te je ova objava i ova uspješna priča potaknula da fizičku aktivnost smatraš realnom mogućnošću prevladavanja tvoje trenutne situacije i prihvaćanja života punog pozitivne energije.


Nama je stalo do tebe i ako je i tebi stalo do sebe napiši nam na Viber broj br. 0603556160 i zakaži svoj prvi razgovor gdje ćemo se upoznati i moći ćeš ispričati svoju priču, a mi zajedno sa tobom predložiti ti najbolje rješenje.

Ime i Prezime

Dan:.......

Vrijeme:....

I kada preferiraš da te kontaktiramo da potvrdimo sa tobom za narednu sedmicu.


Pridruži nam se u grupi ŽENA U FORMI na linku ispod i odvoji kvalitetno vrijeme za sebe i svoje zdravlje.  


                             

Svaki početak je Novi početak! 

Živi najbolješto možeš u 2024.godine! 


Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost