×
Novosti
KRENUTI SA DESNOM NOGOM U NOVU GODINU I IZBJEGAVATI KLJUČNE GREŠKE KOJE TE MOGU BLOKIRATI ODMAH NA POČETKU!
Lifestyle Club

Završili su i ovi novogodišnji praznici i od danas kreće ponovo borba sa stress-om, bolovima u leđima, viškom kilograma, kondicija i sl.  ... 

S obzirom na to da se trebaš truditi bit dobro, zdrava i po mogućnosti tokom cijele godine zbog tvog zdravlja, a ne samo zbog kupaćeg kostima. .. pripazi na najčešće pogreške koje ove godine mogu te blokirat:

1.Do-it-yourself nije dobra ideja: sklonost da sama planiraš svoj trening, bez savjeta i nadzora instruktora, vrlo je česta, osobito među ženama koje već dugo idu u teretanu ili koje su navikle da same vježbaju kod kuće. Nema ništa što može biti pogrešno i opasnije od ovoga: samo kvalificirani trener može ti reći koji je pravi redoslijed vježbi, idealan broj ponavljanja, pravo opterećenje za tebe i provjeriti izvode li se pokreti ispravno.

2. Svi na kardio spravama: PAŽNJA, kardio pomaže jer pomaže u trošenju masti, ali ako ne treniraš mišići, ako ne povećavaš  tonus, čak će i kardio biti malo učinkovit. Dobar sedmični program je onaj koji sadrži treninga s utezima i kardio treninga koje treba bit napisan od strane trenerice/a.

3. Vaga ne reaguje: gimnastika sagorijeva masnu masu i povećava nemasnu masu, odnosno mišiće. Međutim, oni teže više od sala i to objašnjava bizarno ponašanje vage. Precizniji način procjene napretka u ovom slučaju dolazi od "centimetra" ili analize tijela s mjerenjem impedancije.

4. Teretana ne sprječava prejedanje: ako želiš postići dobre rezultate moraš kombinirati i zdravu i pravilnu prehranu. 

5. Pazi na sat: intenzivni treninzi od 30' / 45' su najučinkovitiji, beskorisno je ići preko 60', stvarno nam nedostaje "goriva" da idemo dalje i to ne bi dalo nikakve rezultate osim što bi te nepotrebno umorilo. Bolje malo, ali intenzivno u skladu sa tvojom fizičkom mogućnosti i stanju.

6. Ne zaboravi dijelove tijela i istezanje: za dobar trening koji daje 360^ rezultate važno je trenirati cijelo tijelo na raznim frontama kroz različite treninge kako se nikada ne bi navikla i uvijek postigla maksimalnu učinkovitost. Trenerica može ti dati predlog treninga koje će ti najviše odgovarat u ovom momentu i nakon mjesec dana unaprijedit tvoj program i proširit ga sa drugim aktivnostima.

I ne zaboravi na istezanje, ono pomaže tvojim mišićima da se vrate u početno stanje nakon stresa treninga.


Ne znaš odakle krenuti?

Mi ti možemo pomoći da kreneš ponovo na pravilan način sa adekvatnom strategijom, a tvoje je samo da učiniš prvi korak tako što ćeš nam pisati na linku ispod. 

Piši nam direktno na ovaj post i rado ćemo te upoznati i obaviti prvi razgovor sa tobom.

Napiši nam poruku na Viber br. 060 3556160 da dogovorimo termin.

ŽELIM ZAKAZATI MOJ PRVI STRATEŠKI SASTANAK

Dan:.......

Vrijeme:....

I kada preferiraš da te kontaktiramo da potvrdimo sa tobom za narednu sedmicu.

Kako bismo mogle odvojiti kvalitetno vrijeme da se upoznamo,da pričamo I razumijemo koji je najbolji način da se odmah počneš osjećati dobro.

Pridruži nam se u grupi ŽENA U FORMI na linku ispod i odvoji  kvalitetno vrijeme za sebe i svoje zdravlje.  

                               

Svaki početak je Novi početak! 

Živi najbolje što možeš! 


Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost