×
Novosti
POBIJEDITI BITKU PROTIV DEPRESIJE JE MOGUĆE! SVE IZGLEDA NEMOGUĆE DOK NE UČINIŠ PRVI KORAK
Lifestyle Club

Želimo sa tobom podijeliti kratku priču koja bi mogla pozitivno utjecati na tebe i tvoj život. 

S. je izvanredna žena koja se, poput tebe, suočila s vrlo teškim momntom u životu i već neko vrijeme bori se sa depresijom. Nedavno je S. bila zarobljena u začaranom krugu tuge i nedostatka energije, bez pronalaženja učinkovitog rješenja za izlazak iz njega.

Međutim, jednog dana nešto se promijenilo za S. i u dogovoru sa svojim psihologom odlučila je napraviti prvi korak prema promjeni te se posvetila redovnom programu fizičke aktivnosti. 

U početku joj nije bilo lako. Umor i nedostatak motivacije činili su se nepremostivima. 

Ali S. je ustrajala, uvjerena da fizička aktivnost može biti ključ za poboljšanje njezine situacije jer nakon 15-20 dana već se počela osjećati puno bolje.

I znaš šta? 

Njene su intuicije bile tačne. Tokom nekoliko sedmica S. je počela primjećivati neke iznenađujuće promjene u svom životu. 

Tjelesna aktivnost imala je dubok utjecaj na njeno mentalno zdravlje i raspoloženje. 

Depresija je postupno popuštala i ustupila mjesto osjećaju osnaženosti i blagostanja.


No, koje su konkretne prednosti tjelesne aktivnosti za prevladavanje depresije? 

Dopusti nam da ti navedemo neke ključne tačke koje ne govorimo mi nego mnogobrojne studije i istraživanja:


1. Stimulacija endorfina: Vježbanje povećava proizvodnju endorfina, poznatih kao "neurotransmiteri sreće". Ove prirodne hemikalije u tvojem tijelu pomažu ti da se osjećaš sretnijom i pozitivnijom.

2. Smanjenje stresa: Redovna tjelesna aktivnost omogućuje ti da se oslobodiš nagomilanog stresa. Koliko si puta čula da umjerena fizička aktivnost ili brzo hodanje mogu biti terapeutski? Ovo je dokaz da tjelesna aktivnost može pomoći u upravljanju stres i pronalaženju unutarnjeg smirenja.

3. Poboljšan san: Ako patiš od depresije, vjerojatno poznaješ noćnu moru besanih noći. Tjelesna aktivnost može poboljšati kvalitetu tvog sna, kao što smo jučer temeljno opisale, omogućujući ti da bolje spavaš i dovoljno se odmoriš, što je bitno za tvoje mentalno blagostanje.

4. Povećajnje samopoštovanje: Mjerenje napretka u tjelesnoj aktivnosti, postizanje osobnih ciljeva i prevladavanje izazova može povećati samopouzdanje i samopoštovanje. Moći ćeš otkriti novo povjerenje u sebe i svoju sposobnost da se suočiš sa životnim poteškoćama.


Dragi prijatelji, S. priča i dobrobiti tjelesne aktivnosti za prevladavanje depresije samo su dokaz ogromnog potencijala koji možda leži u tebi. 

Izazivamo te da kreneš na put prema fizičkom i mentalnom blagostanju. 

Odaberi aktivnost u kojoj uživaš, koja te stimulira i drži motiviranima zajedno sa jednom od naših trenerica. 

Bilo da se radi o šetnji parkom, kursu plesa, jogi ili bilo kojoj fizičkoj aktivnosti, važno je staviti jednu nogu pred drugu i krenuti na ovo putovanje.


Zapamti da nisi sama u ovoj borbi. 

Postoje mnogi resursi i stručnjaci koji ti mogu pomoći na tvom putu ka sreći i zdravlju. Imati hrabrosti potražiti pomoć je čin snage i ljubavi prema sebi.


Čuvaj se, najdraža. Nadamo se da te je ova priča potaknula da tjelesnu aktivnost razmotriš kao stvarnu mogućnost da pobijediš depresiju i prigrliš život pun pozitivne energije.

Napravi korak naprijed u odnosu na trenutnu situaciju, daj sebi novu priliku mi ti možemo pomoći.


Šta čekaš?


Piši nam direktno na messanger ili na naš Viber br. 060 355 6160  


ŽELIM ZAKAZATI MOJ PRVI STRATEŠKI SASTANAK

Dan:.......

Vrijeme:....


Dogovorit ćemo kognitivni i neobavezujući sastanak da vidimo kako možeš riješiti prepreke i organizaciju, da uneseš malo pokreta u svoj život i da postigneš rezultate koje želiš.


Ako odlučiš da bismo mi mogle biti rješenje za tvoje nelagode, 

Odvoji vrijeme koje si zaslužila!

Čekamo te!


Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost