×
Novosti
JUTARNJE VJEŽBANJE NE DOLAZI U OBZIR SAMO U SLUČAJU DA NE ZNAŠ OVIH 5 RAZLOGA

Malo žena praktikuje jutarnje vježbanje iz razloga što stvarno postoji mnogo obrazloženja zašto je to gotovo neizvodljivo: 

ujutro bi radije odspavale duže, 

ujutro ne funkcioniraš najbolje, 

previše si zakočena, 

prije posla je uvijek gužva sa spremanjem 

Jednostavno rečeno jutarnje vježbanje iziskuje previše vremena kojeg je baš ujutro – najmanje. 

No, na stranu svi ti izgovori, ako se probudiš samo sat vremena ranije i odeš u fitness da vježbaš svoje vježbe, žrtvovat ćeš samo sat vremena sna, a koristi i benefite ćeš  osjećati cijeli dan. 

Izdvojili smo 5 razloga zbog kojih bi jutarnja tjelovježba trebala postati tvoja rutina!

1.Tokom dana bez obzira da li si uradila nešto značajno ili ne, osjećat ćeš da si ipak napravila neku pravu dobru stvar za sebe u danu – odvježbala.

2. Vrlo je velika vjerovatnoća da ćeš nakon jutarnje fizičke aktivnosti poželjeti pojesti zdrav doručak – sigurno će ti biti žao nakon "velikog napora" jesti palačinke ili krofne i praktički to poništiti, zar ne?

3. Biti će ti manje stresno na poslu jer ćeš biti pod utjecajem endofrina, hormona koji potiče dobro raspoloženje, a koji se izlučuje tokom i nakon vježbanja.

4. Bolje ćeš funkcionisat cijeli dan – osim što ćeš imati više energije tokom dana, svježina će se vidjeti i na tvojoj koži kao nevjerovatno samopauzdanje.

5.Društveni i porodični život ti neće patiti. Ako vježbaš ujutro, poslije posla i navečer se možeš naći s prijateljicama na piću, ili provesti to vrijeme sa porodicom ili na neki sebi drag način umjesto da tada, ionako već umorna od dana, vježbaš.

Prednosti jutarnjeg vježbanja su nevjerovatne i mnoge žene koje su nam se priključile su mogle osjetit na sebi fantastičnu promjenu psihičku i fizičku.


Zašto misliš da ti ne bi mogla?

Mnoge su mame koje odvedu svoje dijete u školu ili vrtić pa prije da se posvete ostalim obavezama odluče tada da odvajaju vrijeme.

Mnoge žene rade u smjenama pa mogu neke dane ujutro i neke navečer i to njih ne spriječava da sebi posveti zasluženu pažnju.

Sve možeš ako želiš i smatraš da ti je potrebno i PRIORITET.

Napravi korak naprijed u odnosu na trenutnu situaciju, daj sebi novu priliku mi ti možemo pomoći.

Šta čekaš?

Piši nam direktno na messanger ili na naš Viber br. 060 355 6160  

ŽELIM ZAKAZATI MOJ PRVI STRATEŠKI SASTANAK

Dan:.......

Vrijeme:....

Dogovorit ćemo kognitivni i neobavezujući sastanak da vidimo kako možeš riješiti prepreke i organizaciju, da uneseš malo pokreta u svoj život i da postigneš rezultate koje želiš.

Ako odlučiš da bismo mi mogle biti rješenje za tvoje nelagode, 

Odvoji vrijeme koje si zaslužila!

Čekamo te! 


Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost