×
Novosti
RAMAZANSKA USPJEŠNA PRIČA - SNEŽANA "NIKAD NEMOJ ODUSTATI PRIJE NEGO ŠTO PROBAŠ"
Lifestyle Club

Snežana, počela je trenirati sa nama u junu 2022. godine i svake godine je pauzirala od fizičke aktivnosti za vrijeme Ramazana.

Imala je svoja uvjerenja vezana za trening i post te zato nije nikad pokušala drugačije.

Nakon našeg događaja "U SUSRET RAMAZANU"  za koji  je posebno odvajala vrijeme da dođe upoznala je na koji način je izvodljivo sprovesti post i fizičku aktivnost.

Testirala je na sebi i otkrila da stvarno može.

Ovo su njene riječi:

"... i tako sam vidjela da mogu i da čak ide sa takvom lahkoćom da ja dolazim tri puta u sedmici za vrijeme Ramazana, što znači ne treba odustajati dok ne probate."

Snežana nam kaže:

- da se osjeća snažnija, 

- da ima više snage, 

- da je raspoloženija, 

- puna pozitivne energije, 

a dodatno nastavi da radi na svojim namjerama bez prekida od mjesec dana i to vrlo pozitivno utiče na gubljenje viška kilograma i oblikovanje figure.

Perfektan kraj uspješne priče koju možete cijelu pročitati u nastavku.

A ti?

Koliko još dugo želiš čekati da odlučiš napraviti promjenu u svom životu? 

◼◼◼ 

BOGILOVIĆ SNEŽANA


1️⃣ Kako se odvija inače tvoj dan? A kako tokom Ramazana?

Moj jedan dan teče sa jutarnjom kafom i uz kafu organizacija za taj dan, + ako taj dan idem još na trening, doručak, ručak, između čišćenje, pranje, peglanje, zavisi šta ima taj dan za uraditi, do 17 h sve otprilike bude gotovo, onda imam vremena za druženje sa prijateljima ili gledanje neke svoje omiljene serije. Ako je lijepo vrijeme može i šetnja vani. Otprilike ovako protiče jedan od mojih radnih dana u sedmici.

Sad što se tiče Ramazana

Ustajem na Sehur i sve što je vezano s tim se obavi, onda se malo još prilegne pošto imam prvačića koji je uvijek prva smjena. Ponovno ustajem oko pola sedam i priprema za polazak iz kuće. Ja koristim to vrijeme  za sebe, dok je u školi, da obavim trening koji mi tako dobro dođe i da energiju tokom Ramazana da nisam mogla vjerovati da to dvoje može zajedno dok nisam probala i uvjerila se da zaista može. Čak mogu ostati i na dva grupna treninga. Dok treniram usput razmišljam šta za iftar (smiley) Ugodno sa korisnim po završetku, idem po dijete u školu, dolazimo kući. Naravno, raspremanje i zadaća, onda polako idu pripreme za iftar, između ako ima šta po kući uraditi i tako brzo prođe vrijeme, a sve bude završeno .

2️⃣ Da li ti je bilo izazovno uskladiti vrijeme za sebe uz fizičku aktivnost sa Ramazanom? 

Veliki izazov mi je bio suočiti se sa postom i treningom. Mislila sam skoro da je nemoguće, ali ko nije, treba probati. Znači to je nešto predivno, što se može za sebe uraditi.

3️⃣ Koji je razlog zbog čega si se odlučila da nastaviš i ne praviš pauzu od treninga tokom Ramazana?

A ovako, prošle godine nisam dolazila za vrijeme Ramazana. Sve misliš postiš i ne možeš to dvoje. Ustvari, nekako ono "Ma bit ću žedna, ipak trening je, jel?". Međutim kada samo imali, mogu tako to da kažem, promociju povodom Ramazana i jako sam se potrudila da budem prisutna, jer me zanimalo jako da čujem mišljenje stručnih trenerica kako to dvoje može zajedno, a žao mi da pravim pauzu od mjesec dana ako to već može. Mene je to jako pokrenulo da probam pa ako vidim da baš ne mogu, najlakše je odustati i tako sam krenula da postim i na trening da dolazim. I tako sam vidjela da mogu i da čak ide sa takvom lahkoćom da ja dolazim tri puta u sedmici za vrijeme Ramazana, što znači ne treba odustajati dok ne probate.

4️⃣ Koju vrstu treninga preferiraš tokom Ramazana?

Vitka i zategnuta, zdrava leđa

5️⃣ Da li ti je odgovarao više trening prije ili poslije iftara?

Meni više odgovara prije iftara, jer nisam u mogućnosti doći poslije iftara.

6️⃣ Koje benefite treninga si osjetila vježbajući tokom Ramazana? 

Benifiti: tijelo snažnije, više snage, raspoloženje, pozitivna energija, a još mršanje i oblikovanje samog tijela. 



 

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost