×
Novosti
DA LI SI IKAD POMISLILA DA U KRATKOM VREMENSKOM PERIODU MOŽEŠ IZGUBITI NEŽELJENE KILOGRAME BEZ IZGLADNJIVANJA I STROGIH DIJETA?

 Probala si sve ali i dalje tvoj višak kilograma stoji gdje stoji bez ikakvog pomicanja?

Dešava se da kad uključiš fizičku aktivnost i zdravije jedeš u tvom životu  odmah kilogrami spadaju bez nekog većeg napora pa onda stane sve , taj broj na vagi, tvoji rezultati ali jedino što se smanjuje je tvoja volja jer tapkaš u mjestu i ne razumiješ zašto.

Velikom broju žena sa viškom kilograma se dogodi baš ovaj scenario: Pokušavaju da smršaju, ali kilogrami nekako sporo odlaze – mnogo sporije nego motivacija.  A kada se nešto dešava sporo, većina je sklona da paniči i radi dvije stvari iznova i iznova: više vježba, manje jede. 

Na žalost, ni ovaj manevar često ne donosi željene rezultate pa se pitanje i to vrlo dobro znaš jer koliko si puta tako krenula i na kraju se ništa nije desilo vratila sve ako ne čak i više nego  što si imala.

"Zašto onda ne mogu da smršam?" – pojavljuje se kao izraz frustracije i očajničke potrebe za bilo kakvim smislenim i argumentovanim odgovorom.

Naizgled smislenih odgovora ima dovoljno: Krivi su geni, zagađena životna sredina, stres na poslu, loš kvalitet namirnica, nemam sreće… Sve u svemu – za svakoga po nešto. Iako ne možemo poreći da gornji razlozi nemaju uticaja, ipak postoje i dublji razlozi čije prepoznavanje ti može pomoći da se problem jednostavnije i efikasnije riješi.

PRVA GREŠKA

Ne jedeš dovoljno!

Možda misliš da je ovo protivriječno čitavom konceptu gubitka kilograma. Treba jesti manje, a ne više, zar ne?

Da, kalorijski deficit je neophodan za gubitak težine, ali šta kada je PREVIŠE deficita? 

U ekstremnom deficitu tvoje tijelo će pokušati da uspori metaboličke procese da bi sačuvalo masti (one su mu veoma bitno). To je ugrađeni „mehanizam preživljavanja“. 

Zato se nemoj igrati  sa strogim dijetama. 

Ne trebaš jesti MANJE nego trebaš jesti BOLJE!

DRUGA GREŠKA

Ne treniraš dovoljno ili se nedovoljno trudiš!

Možda vježbaš samo dva puta nedeljno, tako da bi relativno lako rešenje za postizanje većeg gubitka kilograma bilo jednostavno da povećaš na tri puta nedeljno ili da odradiš još jednu aktivnost na otvorenom. Povećana potrošnja energije tokom sedmice, sa malo ili nikakvim promjenama ishrane, mogla bi da bude razlika na vagi koja pokazuje da li gubiš težinu ili ne.

Za one od vas koje već vježbaju u teretani 3 puta sedmično ili više i još uvijek ne gubiš kilograme, prosto pitanje: da li treniraš dovoljno naporno? Da li pomjeraš svoje granice kako vrijeme prolazi, da li koristiš nešto veće težine, otpor teže opcije i sl.? Budi iskrena prema sebi i zapitaj se da li zaista daješ sve od sebe u teretani i maksimalno koristiš svoje vrijeme.

To ne znači da dodaješ serije ponavljanja u svakoj prilici i da ti trening bude smor, to samo znači da iz svake serije ponavljanja ili kurs izvučeš maksimum i učiniš da vježbanje radi za tebe!

SAVRŠENA LINIJA je najzahtjevniji program iz grupe treninga bez otpora. Cilj mu je intenzivno  sagorijevanje masnih naslaga, povećanje izdržljivosti i agilnosti tijela kao lijepo oblikovanje tijela  kako u aerobnom tako i u anaerobnom režimu rada. No međutim ne treba da te obeshrabri jer postoje opcije niskog intenziteta koje dozvoljavaju da se priključiš ovom treningu.

Ako već vježbaš 2 do 3 treninga sedmično, razmisli da dodaš intervalni trening visokog intenziteta. Uz dodavanje samo jednom SAVRŠENA LINIJA  treninga sedmično uz kombinaciju treninga snage poput PERFEKTNO OBLIKOVANA možeš vidjeti veliki napredak ne samo na svojoj liniji nego u zdravlju, i snazi. 

U istraživanju u kojem su učestvovale  84 zdrave odrasle osobe  bilo je potrebno samo šest sedmica dva puta sedmično da urade takvu vrstu treninga kako bi smanjili tjelesne masti (-2 procenta), smanjili trigliceride (-16 procenata), povećali kardiovaskularni fitness (+6%) i poboljšali jačinu  leđa (+21%)

Izbor je uvijek na tebi.

Za svaki problem ima rješenje samo trebaš znati kome se trebaš obratiti da ti pokaže najbolji mogući put za tebe i tvoje potrebe.

Da bi saznala više o našem jedinstvenom metodu, piši nam i rezerviši direktno na messanger ili na viber br.060 3556160termin sa našom asistenticom  koja će saslušati sve tvoje potrebe i nelagode i pronaći najbolje rješenje za tebe i tvoju dobrit.

Ime i Prezime

Dan:.......

Vrijeme:....

I kada preferiraš da te kontaktiramo da potvrdimo sa tobom za danas ili sutra.

Pridruži nam se u grupi ŽENA U FORMI na linku ispod i odvoji kvalitetno vrijeme za sebe i svoje zdravlje.  


Svaki početak je Novi početak! 

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost