×
Novosti
Nevjerovatne prednosti jutarnjeg vježbanja
5 razloga zašto biste trebali vježbati ujutro

Malo ljudi praktikuje jutarnje vježbanje iz razloga što stvarno postoji mnogo obrazloženja zašto je to gotovo neizvodljivo: 

ujutro bi radije odspavali duže, ujutro ne funkcioniramo najbolje, previše smo zakočeni, prije posla je uvijek gužva sa spremanjem – jednostavno, jutarnje vježbanje iziskuje previše vremena kojeg je baš ujutro – najmanje. 

No, na stranu sve te izgovore, ako se probudite samo sat vremena ranije i odete u fitness da vježbate svoje serije vježbi, žrtvovat ćete samo sat vremena sna, a koristi će te osjećati cijeli dan. 

Izdvojili smo 5 razloga zbog kojih bi jutarnja tjelovježba trebala postati vaša rutina!

 

 1. 

Tokom dana bez obzira da li ste uradili nešto značajno ili ne, osjećat ćete da ste ipak napravili nešto dobro u danu – odvježbali.

 2. 

Vrlo je velika vjerovatnoća da ćete nakon jutarnje tjelovježbe poželjati pojesti zdrav doručak – sigurno će vam biti žao nakon velikog napora jesti palačinke ili krofne i praktički to poništiti, zar ne?

3.

Bit će vam manje stresno na poslu jer ćete biti pod utjecajem endofrina, hormona koji potiče dobro raspoloženje, a koji se izlučuje tokom i nakon vježbanja.

4.

Bolje ćete izgledati cijeli dan – osim što ćete imati više energije tokom dana, svježina će se vidjeti i na vašoj koži.

5.

Društveni život vam neće patiti. Ako vježbate ujutro, poslije posla i navečer se možete naći s prijateljima na piću, ili provesti to vrijeme sa obitelj ili na neki sebi drag način umjesto da tada, ionako već umorni od dana, vježbate.


 

 

 
Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost