×
Novosti
KAKO DA SE PRIPREMITE ZA ZUMBU?
trening Zumbe uskoro će postati vaš omiljeni trening.

Upoznajte se sa osnovnim  latinskim plesovima. Plesno predznanje nije uslov da vam bude dobro i da uživate u Zumbi, jer znate da ono u što se upuštate ne može vas povrijediti. Zumba obuhvata elemente cha cha, salsa i merenguea ( i core vježbe, naravno) uz malo modernog hip hopa.


Nabavite pravu odjeću i obuću

 Svaki čas će biti težak, ako niste adekvatno pripremljeni za to. Kako biste izbjegli "side-steppable" prepreku, nosite pravu odjeću! Vrlo brzo ćete se zagrijati, pa tako uzmite svjetlu odjeću, ili se obucite slojevito, tako da dio po dio možete skidati po volji. Sve navedeno je stvar stila, tako da će neki učenici biti u Spandex-u, a neki će biti u vrećastoj odjeći za znojenje. Ne postoji pravo ili krivo! Kad je u pitanju obuća, vrlo je važno odabrati prave cipele. Ako ima previše gazišta, nećete biti u mogućnosti da se krećete kako želite.

Ponesite sa sobom svoje ručnike i bocu vode!

Iako ste potrošili sate na ples, i nemate osjećaj kao da ste proveli vrijeme vježbajući, ipak je to istina. . Bit ćete sigurno znojni, pa će vam biti potrebam ručnik i malo vode! Većina instruktora pravit će male pauze između pjesama, tako da će vam biti drago što to imate uz sebe.

To je jedini trening gdje će vrijeme proletiti, a vi ćete zaboraviti da niste u klubu (ili kod kuće u gaćama). Mnogi smatraju da je to način života. Neki čak kažu da zumbanje stvara prijatelje. U tvom razredu, vi postajete prijatelji koji se druže, zabavljaju, i plešu zajedno. Tu je klima koju nećete naći nigdje drugdje. To će vas uvući.

Ples! 

Nakon toliko govora o njemu, šta je to uopće. To je cijela hrpa stvari. Neki od stilova u Zumbi, poput salse na primjer, spajaju se s hip-hopom. Dodaju se također neki meringue i cha-cha koraci.  

Ne zaboravimo aspekt Zumbe koji se odnosi na aerobic. Kile će same da spadaju , a vi ćete to uspjeti vrteći guzom, radeći mambo, I okrećući se spretno sa najboljim. 

Ne, ne morate biti plesačica. Sjetite se da je Zumba za sve. Ako ste novi u ovom svemu, upoznajte vašeg instruktora sa tim, on će vam dati uputstvo.  Nađite poziciju, tako da možete vidjeti cijelo tijelo, ne skrivajte se pozadi!

Nema pritiska da morate biti super sposobni. Vi uradite, ono što vi možete. Svi potezi su takve prirode da je potrebno samo da uložite malo truda u njih. Ako vaša fitness spremnost nije velika, onda radite sporije. 

Morate joj pružiti više prilika i pokušaja. 


"Prvi čas može biti težak. Vi se možete osjećati kao da ne možete držati korak sa pokretima, ili da ne znate šta da radite. Ali već na drugom času, vi ćete se sjećati nekih stvari. Vi ćete zapamtiti vaše omiljene pokrete. Dakle, dajte sebi nekoliko časova. Za sve je potrebno vrijeme kako biste naučili i bili dobri. Što se više trudite,  više ćete uživati u njoj." 


ZUMBA PARTY - Free Entry





 
Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost