×
Novosti
Matura više nije problem za mene!
Poslušajte Nađin savjet i uđite u stres free zonu

1. Koji su najstresniji momenti sa kojima se suočavaju maturanti?

 Tinejdžerske godine, godine provedene u srednjoškolskim klupama su možda jedan od najljepših perioda života, ali isto tako su period kada pronalazimo sebe i odlučujemo u kakvu osobu želimo odrasti, te samim tim nose određenu dozu stresa. Dok sa jedne strane pritišću  školske obaveze,  završni testovi, zaključivanje ocjena, borba za što bolji prosjek i uspjeh, na drugoj strani imamo ono neizbježno: razmišljanje o maturalnoj večeri,  haljinama, cipelicama, frizurama...  

2. Na koji način si prevazišla izazove, stresne situacije?

Iskreno, umijeće je znati izboriti se sa obje strane paralelno. Način na koji sam  se ja uspjela  organizovati i proći kroz manje stresnih situacija je bilo racionalno raspoređivanje vremena.  


U svojim srednjoškolskim danima, pored školskih obaveza, uvijek sam nalazila vremena za trening, bez kojeg moj dan ne bi bio ispunjen.  Jednostavno, nakon napornog školskog dana, na treningu bih izbacila svu negativnu energiju iz sebe, što bi mi pomoglo da budem spremna za nove izazove.  Nakon odrađenih treninga, moje samopouzdanje je raslo i bila sam sigurna da ću sve poteškoće uspjeti savladati i na kraju zablistati na maturi.

3. Koliko vježbanje doprinosi boljem fizičkom izgledu i osjećaju kod mladih ljudi?

S obzirom da je ovaj period života od izuzetne važnosti za izgradnju ličnosti, potrebno je posvetiti se sebi,  prvenstveno svom zdravlju, što se itekako može postići redovitim vježbanjem i  pravilnom ishranom,  te zaboraviti na bilo kakve izgovore. Neophodno je raditi na sebi u svakom smislu. Usklađivanje obrazovanja i sporta  čini vas kompletnom osobom.

 

 

 "Uvijek nađite vremena da se posvetite sebi, kako intelektualnom sazrijevanju, tako i vježbanju koje ce vas učiniti zdravijim i ljepšim."



"Sve što je potrebno je volja i uspjeh je zagarantovan!"



 
 
 
 

 
 
Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost