×
Novosti
7 Razloga zašto matura nije nikakav bauk
...bez obzira što na Hollywoodskim filmovima to tako izgleda.

"Matura je važan dio u životu svakog tinejdžera. Ili vas barem uvjeravaju da je tako. E pa mi smo tu da vam kažemo da to i nije baš tako." 

Filmovi koji ste gledali na tu temu vas ubjeđuju da je to najvažnija noć u vašem život, ali u biti matura nije ništa specijalno. U stvari, matura Vam je nešto poput dodjele Oskara.  Zabavan događaj, na kojem se svi okupe, dotjeraju, i proslavljaju kraj sezone nagrada, u vašem slučaju kraj školske godine.  

Trebate iskoristiti tu noć da kreirate lijepa sjećanja koja će vas pratiti kroz čitav život sa ljudima koje volite, ali ako slučajno iz nekog razloga ne uspijete doći na maturu nije kraj svijeta. U životu vas čeka još puno partija i proslava. 

Također, prevelik se pritisak stvara oko izbora „savršene haljine“ ili pratnje za maturu. Kada su vam očekivanja prevelika, neminovno je da ćete se razočarati. Ali za to niste vi krivi, kriv je TV, butici, reklame koje stvaraju nerealna očekaivanja od te noći.  Evo zašto matura nije toooliko bitna. 

1. Ako vam je pratnja osoba u koju ste zaljubljeni, velika je vjerovatnoća da se nećete vjenčati.


Nije bitno koliko ste sada ludo zaljubljeni u svog partnera za maturu, najvjerovatniji scenarij  u životu je da nećete završiti skupa za čitav život. Tako da se ne opterećujte time ko će biti vaša pratnja, jer će matura uskoro postati samo jedna od daljnjih sjećanja. 

2. Jer su očekivanja nerealna i u stvarnosti je moguće da ne bude sve tako savršeno


Čitavu srednju školu mislite o tome i zamišljate kako bi moglo biti, tako da ukoliko se vaša očekivanja ne ostvare, vi ćete biti razočarani. Da vas upozorimo, mogla bi padati kiša i frizura možda neće biti kao iz firzerskog salona. Mogla bi se slomiti peta na štikli, večera može biti bezveze, ili da after party bude prekinut.  Samo želimo reći da ne idete na maturu sa mišlju da će to biti Pepeljugin bal. Samo se opustite i uživajte bez obzira šta da se desi. 

3. Jer je moguće da je neko kupio istu haljinu/odijelo kao i vi. 


Ukoliko vam se ovo desi, nema veze, idemo dalje. Slikajte se sa vašim duplikatom i napravite par dobrih fotografija kojima ćete se smijati kasnije.  

4. Jer vas čeka mnogo boljih partija nakon srednje škole.


Sada ste mladi, imate vjerovatno ograničen izlaz, ali to neće trajati vječno. Dolazi vrijeme fakulteta, ludih zabava, partija  skoro svaki vikend. Samo strpljenja molim. 

5. Jer puno košta.


Haljina, cipele, frizura, ulaznica, sve to košta. Vidjećete da postoji mnogo boljih način da potrošite taj novac. Kao npr da štedite za vozački ispit, ili ljetovanje sa prijateljima. Ili nešto treće od čega ćete imati koristi i nakon jedne noći. 

6. Jer nije ni blizu onome što ste vidjeli na filmovima


Matura na filmovima je uvijek savršena. Svi su lijepi, sretni i nikada im nije bilo bolje u životu. Nemojte nas pogrešno shvatiti, naravno da ćete se zabaviti, ali isto tako vrijeme neće stati kada zaplešete sa svojim partnerom na neku laganu pjesmu, niti ćete izgledati 100% besprijekorno od početka do kraja večeri. 

7. Jer se više potencira romantična veza sa pratnjom nego prijateljstva srednje škole.


Vaš momak ili djevojka iz srednje škole neće biti čitav život sa vama, ali vaši najbolji prijatelji bi se mogli zadržati malo duže. To je odnos koji će trajati, zato njemu treba posvetiti ovu noć. Slikajte se, uživajte, da možete poslije prepričavati i sjećati se angedota sa ove večeri. 


 
Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost