×
Novosti
RIJEŠI SE SMEĆA DO JUNA

 Ako imate volim/mrzim aferu sa junk food-om, sada je savršeno vrijeme da ga izbacite skroz, i dokažete sebi da niste ovisni o ovom zlu. Prati ova četiri koraka i riješi se junk food-a za juni ali i zauvijek.

 

Prvi korak- osvjesti se o junk food-u

Iznenađenje, iznenađenje junk food nije najbolja stvar za tebe. Činjenica za mnoge je da je junk food kao droga. Studije pokazuju da ovisnost o junk foodu je stvarna i jako ozbiljan problem.Korjen problema je da junk food može oteti biohemiju mozga i natjerati nas da izgubimo kontrolu nad našim mislima i djelima- a kao rezultat toga je da jedemo puno i da ne možemo prestati koliko god  jako se mi trudili. Kada postanemo svjesni šta junk food radi našem tijelu potrebe tijela da jede to smeće se povuku.

 

Drugi korak- Upoznaj svoje smeće

Slatkiši, brza hrana, gazirana pića, prerađena hrana, dodani ukusi...  Svako definiše junk food drugačije. Kada je riječ o definiciji junk food-a etikete su dobar način da se počne. Idealan odabir hrane je ona koja nema etikete uopšte  kao što je povrće, voće, lješnjaci, meso itd. Ili ako je hrana etiketirana pobrini se da je etiketa kratka. Ako je lista sastojaka koji ti nisu poznati duga, onda tu namirnicu trebaš izbjegavati.

 

Treći korak- riješi se smeća iz svoje kuće

 

Ako imaš slatkiša u ormariću, velike su šanse da će slatkiši da te namame. Jedini način da se odupreš iskušenju jeste da ih se rješiš. To ne znači da ih pojedeš. Ako želiš da ostvariš uspjeh moraš očistiti kuću od smeća.

 

Četvrti korak- nadmudri svoje žudnje

Izbjegavaj samoubistvo grickalicama tako što češ nadmudiriti svoje žudnje sa zdravim grickalicama koje će te zadovoljiti  tvoje potrebe na duži period. Orašasti plodovi i sjemenke nisu jedini izbor. Potraži zdrave grickalice i postiči ćeš uspjeh. 

 


  Preuzeto sa www.lesmills.com

 

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost