×
Novosti
RAZNOVRSNIM TRENINZIMA DO SAVRŠENIH REZULTATA

Ako uvijek idete na iste treninge, nećete se samo vi dosađivati. Dosađivat će se i vaše tijelo, a kada je tijelu dosadno, rezultati nisu onakvi kakvi očekujemo da će biti

 Količina kalorija koje sagorite tokom jednog treninga varira u zavisnosti od toga koliko puta ste već bili na tom treningu

Ako ste na treningu prvi put, vrlo je verovatno da će količina kalorija koje sagorite biti nešto manja. To se dešava zbog činjenice da su vam pokreti koje izvodite nepoznati i malo je vjerovatno da ih radite sa istim samopouzdanjem i snagom kao kada unaprijed znate šta radite. Već drugi put kada odradite isti trening, nivo sagorenih kalorija će se vratiti u normalu.

Ali poslije toga, sve ide nizbrdo 

Ako nastavite sa istim režimom treninga narednih tri do pet puta, količina kalorija koje sagorite će se smanjiti, a nakon toga i ostati ispod normale. Do ovog pada dolazi jer vaše tijelo zna šta da očekuje, i samim tim uči da svede potrošnju energije na minimum. Možda vi toga niste ni svjesni, ali se automatski opuštate, a vašem tijelu trening postaje manje zahtjevan.

Zbog ovoga morate konstantno da uvodite promjene

Ne morate da radite drugačije tipove treninga svaki dan da biste dobili najbolje rezultate (iako je to veoma dobra ideja), ali bi trebalo da pravite varijacije. Tu na scenu stupaju raznovrsne Les Mills opcije.

Svaki Les Mills program prati osnovnu strukturu, ali mi redovno pravimo varijacije tih programa, sa novom muzikom i različitim pokretima ili šablonima vježbi. Ova izdanja su tako dizajnirana da konstantno prave izazov za vaše tijelo, zaustave dosadu i dovedu vaše rezultate do najviše tačke.




Preuzeto sa www.lesmills.com

 

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost