×
Novosti
BODYPUMP: 5 ZNAKOVA KOJI ĆE TI POKAZATI DA JE VRIJEME DA POVEĆAŠ TEŽINU
Ako ti se poslije BodyPump treninga po glavi vrti misao kako si mogao više, budi siguran da si u pravu. Zašto?

Zato što je izazov ono što pravi razliku. I zato sljedeći put kada odeš na BODYPUMP, izaberi pjesme koje su ti trenutno lake i dodaj opterećenje. 

Ali nemoj dopustiti da tvoja tehnika trpi zbog povećane težine. Ukoliko primijetiš da se ovo dešava, propusti par ponavljanja, dopusti mišićima da se oporave i tek onda nastavi. Možeš i jednostavno smanjiti težinu i pokušati da je povećaš na sljedećem času.

Zanima te kada treba da povećaš težinu? Obrati pažnju na ovih pet znakova:

1. Nema više izazova

Ako si redovan na BodyPump treninzima i sa lakoćom radiš vježbe, vrijeme je da sebi postaviš nove izazove. Poenta treninga snage je da povećavaš opterećenje kako bi ojačao mišiće. Fali ti izazov? Dodaj još tegova.

2. Nije ti toplo i ne znojiš se

Jedna zabluda već dugo živi među vježbačima, a to je da samo kardio trening ubrzava puls i sagorijeva kalorije. Da li si znao da isti efekat ima i BodyPump? Ako radiš čučnjeve, a znoj ti ne kaplje sa laktova, velika je vjerovatnoća da ne dižeš dovoljno.

3. Nikad ti nije dosta

Bliži se kraj pjesme, a ti ne razmišljaš o tome da li ćeš izdržati do kraja? Nešto nije u redu. Efektivan trening snage stvara osećaj napetosti u mišićima i utisak kao da ne možeš da izdržiš više nijedno ponavljanje, a da ne pokvariš tehniku.

4. Ne mijenjaš opterećenje

Kontinuirani napredak je ključ do rezultata. Osjećaš se snažnije? Vrijeme je da dižeš više.

5. Rezultati su u početku bili vidljivi, a sada baš ne bi mogao da kažeš da je tako

Da bi se razvijao, pred svoje mišiće uvek moraš stavljati nove izazove. Ako uvijek vježbaš na isti način i sa istom težinom, napredak i rezultati će se usporiti.



I ne boj se! Nećeš postati Hulk ako povećaš težinu. Već znaš da tokom ovog treninga uradiš četiri puta više ponavljanja nego prosječan vježbač kada trenira sam? To ti pomaže da sagoriš kalorije, izgubiš masno tkivo i oblikuješ mišiće. Upravo je to ono što tokom BODYPUMP treninga povećava snagu, bez osećaja „prenabildovanosti“.

 

TRENIRAJ BESPLATNO

Preuzmite svoj FREE PASS ovdje 




Preuzeto sa lesmills.rs

 

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost