×
Novosti
7 Prednosti zašto trenirati sa personalnim trenerom

Slika personalnog trenera koji galami i dovodi svoje klijente skoro do kolapsa treningom može da utiče na odluku o angažmanu personalnog trenera. Klijenti koji se dvoume o vježbanju sa personalnim trenerom treba da razmisle o prednostima  zapošljavanja personalnog trenera. Personalni trener radi sa klijentima i pomaže im da postignu svoje specifične fitness ciljeve. Ako ne znate potencijalne prednosti personalnog trenera mi ćemo  vam olakšati dvojbu da li se ova investicija isplati. 

1. Postizanje ciljeva

Personalni trener pomaže da definišeš svoje fitness ciljeve. Trener procjeni tvoju fizičku spremnost i razgovara sa tobom šta želiš postići kroz svoje vježbanje. U koliko imaš  cilj koji želiš ostvariti, personalni trener će ti pomoći tako što će taj cilj podjeliti na manje sličnih ciljeva koji su specifični i realni. Personalni trener ti pomaže  u procjeni  koliko vremena ti je potrebno da ostvariš te ciljeve.

2. Personalni  trening

Personalni trener  napravi ti  specifičan plan vježbanja koji je namjenjen samo tebi i fitness ciljevima koje želiš postići. Plan personalnog  treninga ti daje bolje rezultate nego neki generalni plan vježbanja. Personalni trener zna tvoju fizičku spremnost i zdravstveno stanje, i može ti napraviti program prilagođen tvojim potrebama.

3. Instrukcije

Personalni trener uči te kako pravilno da izvedeš svaku vježbu  u treningu koji je pripremljen za tebe. Trener ti pokaže vježbu i ispravi te ako je ne radiš ispravno. To nadgledanje  i instrukcije ti pomažu da se ne povrijediš prilikom izvođenja neke vježbe. Također određene vježbe moći ćeš da izvedeš kući ili samostalno u teretani nako što naučiš sa personalnim terenerom kako se pravilno izvode. 

4. Motivacija

Motivaciju je najčešće teško zadržati kada samostalno vježbaš. Trening sa prsonalnim trenerom povećava ti motivaciju da nastaviš sa svojim režimom vježbanja. Zadovoljstvo će ti biti da pokažeš treneru napredak  u treniranju kako vrijeme odmiče.  

5. Odgovornost

Jedan od problema je i nedostatak dosljednosti prema običnom vježbanju. Kada samostalno vježbaš lako je preskočiti ponavljanje vježbe ili zbrzati cijeli trening,  pa čak ga i ne odraditi  jer nema niko da te nadgleda i motiviše. Kada vježbaš sa personalnim trenerom, on te natjera da budeš fokusiran, i da odradiš trening  ispravno i da daš svoj maksimum. 

6. Raznolikost

Iskusan personalni trener uči te raznolikosti prilikom izvođenja vježbi, koje spriječavaju da ti vježbe ne dosade. U koliko ti određena vježba ne odgovara personalni trener je može prilagoditi tebi kako bi se postigli isti fizički rezultati. Personalni trener  prilagođava ti trening kako se tvoja fizička spremnost poboljšava. 

7. Efikasnost

Profesionalni personalni trener je u stanju da napravi da iskoristiš maksimum svog vremena koje si odredio za vježbanje, i tako povećaš efikasnost svog programa za vježbanje. Ovo je velika povlastica kada imaš ograničeno vrijeme za vježbanje. Npr. u koliko jednosatni trening moraš da skratiš jer si u žurbi personalni tener ti može pomoći da potrošiš isto kalorija i postigneš određenu fizičku spremnost za manje vremena. 

Imaš pitanje za Personalnog trenera? 



 
Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost