×
Novosti
Vježbe protiv stresa

Stres je postao vjeran pratioc svih naših poslova i zadataka kojima se bavimo, a više ga gotovo i ne možemo izbjeći, već samo naći način na koji ćemo se obračunati s njim. Svako ima svoj način, a mi vam predlažemo neke vježbe jer je poznato da se vježbanjem oslobađa endorfin u velikim količinama i potiče dobro raspoloženje (osim što nas čini fizički i psihički zdravim, pomaže u očuvanju linije i daje smisao).

TRENING SNAGE/BODY PUMP 


Jača vaše samopouzdanje proporcionalno s jačanjem vaših mišića. Drugim riječima, kad vidite da možete podići sve veću težinu na utezima počet ćete i više vjerovati u sebe, a samim time rješavati lakše probleme oko sebe. Za početak izaberite po jednu vježbu za svaku grupu mišića. Odlučite se za težinu koju ste u stanju podići 10-16 puta, u dva ponavljanja. Za pravilan odabir utega i težine te načina izvođenja vježbi obratite se instuktoru. Za bolje rezultate vježbajte tri puta sedmično.

BODY BALANCE

Poput joge pomaže da uspostavimo vezu između uma i tijela i fokusiramo se na pravilno disanje te posebno jača jezgru i dno zdjelice što pomaže u mnogim dnevnim aktivnostima. Dovoljno je u vaš trening uvrstiti nekoliko osnovnih vježbi kako biste razbili rutinu stresnog dana te izvježbali pravilno držanje koje vam pomaže da se lakše nosite sa stresom.

TRČANJE

Trčanje, brzo hodanje ili slično; dobar je kao trening koji nam omogućuje da mijenjamo brzinu i intenzitet vježbanja; kardio vježbe naročito su dobar borac protiv stresa, vraćaju energiju i popravljaju raspoloženje. Bitno je da se dobro zagrijete 5- 10 minuta kako ne bi došlo do ozljeda te krenete na svojoj omiljenoj ruti; s time da imate zadatak promjene ritma i intenziteta vježbanja – tako da ubacite koju uzbrdicu i nizbrdicu i svladavate je 30 -60 sekundi te nastavite u starom ritmu. Bitno je da ponavljate vježbanje s otporom barem 20-ak minuta.

ISTEZANJE


Već smo pisali o pozitivnim učincima istezanja i to ne samo onima prije vježbanja i nakon vježbanja kako bi pripremili mišiće za vježbanje ili ih opustili već o onom istezanju kada sjedite u istom položaju u uredu barem 3 sata nepomično, a udove više ne osjećate... Ili ono istezanje kada ste u krevetu, zgrčeni od stresa nekako odspavali kojih 6 sati i probudili se umorniji nego kad ste krenuli na spavanje. Istegnite sve skupine mišića, naročito one koji su vam posebno napeti. Protegnite ruke, noge, ramena, leđa itd..

Izvor fitness.com.hr
 

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost