×
Novosti
Zaplešite sa nama i otkrijte zašto ne smijete propustiti ovaj Zumba party!
Upoznajte naše trenere Zumba fitnessa Jasmina Begovića i Aminu Ramić

 Dobre vijesti se brzo šire, pa smo sigurni da ste već čuli da se u Lifestyle club vratila Zumba. Tim povodom razgovarali smo sa našim trenerima Jasminom i Aminom.

 

 Za početak bi vas zamolili da se predstavite za one koji vas ne znaju?

 

 

Ja sam Jasmin Begović i instruktor sam Zumbe.

 Bavim se plesom 12 godina, tačnije Hip-Hop dance-om. 

Osoba sam koja je uvijek vesela, nasmijana i volim da prenosim pozitivnu energiju na sve ljude koji su u mom okruženju, bilo to u društvu, poslu ili Zumba časovima. 

 Ćao svima ja sam  Amina Ramić. 

U Lifestyle clubu kao i Jasmin radim kao instruktor Zumbe.

Vesela sam osoba,uvijek raspoložena za muziku, ples, druženje i Zumba zabavu. Sportski sam tip, volim trening, volim motivisati ljude, ali i samu sebe.


Zašto bi nekome preporučili da trenira zumbu?

JASMIN: Zumba je program koji kombinuje trening aerobika i latino-američkih plesova. Zumba je prilagođena svima, bez obzira na pol, uzrast i prethodno iskustvo. Ovaj veoma efikasan program za održavanje kondicije je istovremeno i vrlo zabavan.

 AMINA: Postoji mnogo razloga zašto bih svima preporučila da treniraju Zumbu. Budući da jedan sat Zumbe sagorijeva između 500-1000 kalorija, odlična je kao borba protiv suvišnih kilograma, zabavan način za pokretanje čitavog tijela, te održavanja kondicije.


 Šta razlikuje zumbu od ostalih sportova?

 JASMIN: Osnova četiri plesa koja se koriste u Zumbi su salsa, reggaeton, kumbija i merenge. Vježbači se na samom času osjećaju kao da su na zabavi (party-u), a ne u sali za vježbanje, pa tako obično nisu ni svjesni koliko kalorija troše. Zumba fitness često se naziva "latin cardio party-em" , jer se tokom treninga vježbači osjećaju kao u diskoteci. Ovaj program podiže raspoloženje i na taj način smanjuje stres. Zumba je mnogim ljudima promjenila ne samo fizički izgled već i život. Na zumba časovima je atmosfera uzbudljiva i vesela, a vrlo često druženje se nastavlja i nakon treninga. 

 AMINA: Ono što Zumbu razlikuje od ostalih sportova jeste taj što, za razliku od nekih drugih, i nakon veoma napornog treninga vi idete kući sa osmijehom. Uz muziku u kojoj se smjenjuju brzi i spori ritmovi vi gubite veliki broj kalorija, a ni ne osjetite kako vrijeme brzo prođe. Pored toga što svom tijelu priuštite odličan trening, Zumba će vam pomoći, i da u moru svakodnevnih obaveza i stresa, dobijete jednu relaksaciju na psihičkoj bazi. Zbog te svoje učinkovitosti upravo je Zumba izbor nekih od najpoznatijih ličnosti poput Jenifer Lopez, Shakire, Victorie Beckham. Zumba je jednostavna, uz nju se zabavlja, mrša i zdravo živi.


U pripremi je nova zumba sezona šta vježbači mogu očekivati?

 JASMIN: Vježbači mogu očekivati pozitivnu, veselu i nezaboravnu atmosfera uz nove koreografije i muziku. 

Vidimo se 

 AMINA:  Tako je, kolega Jasmin i ja smo pripremili veoma zabavne i učinkovite koreografije za novu sezonu. Stilovi su raznovrsni tako da će svako pronaći ono što najviše voli. Također, pripremili smo jedan novi dio treninga pod nazivom " Strong by Zumba" koji je tek nedavno izašao i potpuno je oduševio ljude širom svijeta. Stoga, ako volite plesati, želite ojačati tijelo, zategnuti se, ili se riješiti viška kilograma, a sve to na jedan zabavan način - Zumba svakako treba biti vaš izbor. Sa razlogom je osvojila svijet.

 

Svi zainteresirani željni odlične zabave i dobrog treninga ovaj program vježbanja mogu naći  u našem Lifestyle clubu jer odlični Zumba instruktori će vam otkriti sve čari Zumbe.

 
 
Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost