×
Novosti
5 razloga zašto vam je potreban fitness prijatelj
Lifestyle club

Kada želite da povećate svoju fitness naviku, pomoći će vam da počnete trenirati u paru. Kada imate trening druga to će vam pomoći da se međusobno motivišete i jačate fitnes naviku. 

Možete povećati vaše šanse da uspijete na fitness putu, da ostanete motivisani da praktikujete zdravu ishranu  i najbolje od svega imat ćete višestruki osjećaj zadovoljstva kada napravite napredak, jer će se sa vama radovati i osoba sa kojom trenirate.

Imati treninga prijatelj može biti samo ono malo što vam je potrebno da se ožive vaši planovi  za zdravlje. U nastavku ćemo podijeliti pet savjeta kako da pronađete savršenog fitness partnera.

1. PLANIRATE DA RADITE ZAJEDNO SLIČNE STVARI

To nije nešto što je teško razumjeti. Ako jedno od vas voli Zumbu, a drugo penjanje onda niste  istih interesa za trening. Ne možete ići na isto mjesto da bi trenirali ove dvije stvari.  Dobro je da kada u potrazi za fitness partnerom, pronađeš nekog ko voli i radi istu vrstu vježbi i ima slične fitness ciljeve kao ti. Kada zajedno trenirate mnogo je lakše, manje je stresno.

2. IMATE OTPRILIKE ISTI DNEVNI RED

Trening prijatelj  nije tvoj chat prijatelj, niti neko za ispijanje kafa. Vaš trening prijatelj mora biti posvećen kao i vi fitnes ciljevima. Zbog toga morate imati isti dnevni red da bi mogli imati isti raspored treninga. Odaberite mudro vašeg fitness prijatelja i oboje ćete povećati šanse za uspjeh. Ukoliko napravite loš izbor onda gubite oboje.

3. ZDRAVA KONKURENCIJA

Dobro je da vam fitness prijatelj bude konkurencija, ali ne zaboravite da je krajnji  ishod da nadmašite sebe, a ne svog prijatelja. Umjesto da mjerite kolike težine koristite i broj ponavljanja, takmičite se ko je više napredovao od početnog stanja. Ovo je efikasan način da pomjerate svoje granice i radite nešto što je izazov za vas. Ovaj osjećaj ne bi imali bez dobrog fitnes prijatelja.

4. DIJELJENJE MOTIVIŠE I OBOGAĆUJE

Ukoliko naprimjer oboje želite da izgubite težinu zbog različitih razloga, kada uspijete u tome vi ćete zajedno da budete zadovoljniji i bit ćete ponosni na posvećenost koju ste napravili. Kada imate fitness prijatelja konstantno ćete dobivati nove informacije i ideje da istrajete u namjerama. Što više savjeta dobijete imate veće šanse za uspjeh.

5. PERSONALNI TRENER MOŽE BITI VAŠ FITNESS PRIJATELJ

Fitness partneri ne moraju uvijek biti prijatelji. U stvari jedna od najvećih prednosti kada imate personalnog trenera kao fitness prijatelja je sigurnost. Personalni treneri su tu da osiguraju da pravilno izvodite vježbe, koristite odgovarajuću mišićnu skupinu, pratite vremenski interval između ponavljanja i iskoristite maksimalno vrijeme svakog treninga.  Ukoliko ne možete da pronađete fitness prijatelja onda je sve što vam je potrebni angažovati personalnog trenera.



Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost