×
Novosti
BODYBALANCE PRIČA - Ilvana Bajramović
Lifestyle Club

U Lifestyle clubu mnogo su popularani i cijenjeni Les Mills kursevi. Danas će nam instruktorica Ilvana Bajramović ispričati njenu BODYBALANCE priču.

1. KADA I KAKO JE ZAPOČELA TVOJA BODYBALANCE PRIČA?

Moja BODYBALANCE priča je započela u Lifestyle clubu 2014 godine. Na prvi pogled mi se trening svidio, a kada sam ga probala postao je moja ljubav.

2. KAKO SI IZABRANA DA BUDEŠ BODYBALANCE INSTRUKTORICA

Naš klub su posjetili vrhunski Les Mills treneri iz Srbije. Tada smo imali jednu od promocija, gdje su nas posmatrali kako vježbamo i pripremamo se, te nam davali povratne informacije. Na zapažanja jedne instruktorice da mi BODYBALANCE  kurs leži, više sam se zainteresovala i odlučila otići na obuku.

3. OPIŠI NAM KAKO JE IZGLEDALA BODYBALANCE OBUKE I KAKO JE ONA PROMIJENILA TVOJE FITNESS ISKUSTVO?

Kao i druge Les Mills obuke, BODYBALANCE je bio dvodnevna obuka sa dosta informacija za kratko vrijeme. Prvi dan na samom startu prošli smo  čitavu koreografiju, nakon toga  se koreografija rasčlani, podijele se zaduženja, pred kraj dana prezentujemo pjesme koje smo prethodno dobili.  Instruktor nam skrene pažnju šta je dobro, a šta treba još popraviti. Drugi dan slijedi polaganje. Obuka je promijenila pozitivno moje fitnes iskustvo, jer na svakoj od tih obuka nauči se nešto novo, širi se znanje,  a i vještine. 

4. KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU FREESTYLE KURSEVA I LES MILLS KURSEVA?

 Razlika između ova dva načina vođenja kursa je ogromna. Smatram da za freestyle način vođenja treninga, a da to bude dobro ili vrhunski treba dugogodišnje iskustvo u različitim sferama fitnesa. Dosta edukacija i usavršavanja zahtjeva freestyle kurs, a da krajnji rezultat bude zadovoljavajući. Dok Les Mills pruža jasne upute. Trener ne razmišlja previše, već ide svaki put spreman da održi svoj čas vježbanja. Les Mills bira vrhunsku muziku i pravi odlične koreografije, tako da zadovoljni vjezbači su dovoljan pokazatelj da je to pravi trening za svakoga.

5. KOJA JE TVOJA LIČNA TRANSFORMACIJA?

Prije svega moja lična transformacija je sam osjećaj da radim nešto korisno za svoje tijelo i um. Već poslije prvih par mjeseci redovnog vježbanja sam primijetila fizičke promjene. Mišići se toniziraju, vremenom dobiju lijep vretenasti oblik. Što je naravno potrebno održavati tokom čitave godine. Popravila sam svoju fleksibilnost, kao i lijepo i pravilno držanje tijela. Također sam BODYBALANCE-om ojačala mišiće na čitavom tijelu.

6. KAKO UNAPREĐUJEŠ SVOJE ZNANJE?

Svoje znanje unapređujem odlaskom na edukacije. Razmjenom iskustava sa drugim trenerima, te putem interneta i raznih fitnes časopisa.

7. I ZA KRAJ UKRATKO NAM RECI ZAŠTO SI BAŠ IZABRALA OBUKU ZA BODYBALANCE?

Obuku za BODYBALANCE sam izabrala zato što sam od prvog susreta sa Les Millsom znala da je to trening koji odgovara mojim karakteristikama i što sam u njemu pronašla ono što meni odgovara.

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost