×
Novosti
Parovi koji treniraju zajedno, ostaju zajedno.
Ojačajte svoje mišiće i poboljšajte vaš odnos s partnerom trenirajući zajedno!

Parovi koji treniraju zajedno, ostaju zajedno. Nije li to tako kako stara izreka kaže? Vježbanje sa partnerom neće doprinijeti samo poboljšanju vaše forme i razvoju mišića, nego će i vaša veza imati koristi. Trening s partnerom ima mnogo dobrobiti.

JAČANJE KOMUNIKACIJSKIH VJEŠTINA U STRESNIM SITUACIJAMA


Komunikacija je jako važna kada razgovarate o finansijama i roditeljstvu. Vježbanje s partnerom vam omogućuje da jačate i poboljšate vašu komunikaciju u stresnom okruženju. Sprečavanje da šipka sa tegovima ne padne na glavu vašem partneru/ici ili briga da on ili ona ne padnu sa njihovim tegovima, pruža izvrsnu priliku za rad na komunikacijskim vještinama svakog para. Zajednički trening će vam pomoći da naučite kanalisati vaše emocije i da naučite bodriti partnera i kada ste pod stresom.

Također ćete naučiti tumačiti govor tijela vašeg partnera. (Može li on stvarno izgurati još jedno ponavljanje?)

OJAČAT ĆETE VAŠU EMOCIONALNU VEZU

Emocionalna veza može se  definisati kao potreba da se povežemo sa  drugom osobom kako bi se postigla razina bliskosti i sigurnosti u prisustvu te osobe. Zajednički trening, jača emocionalnu vezu, te razvija neverbalno podudaranje.

Prema studiji objavljenoj u časopisu British Journal of Psychology "Neverbalna komunikacija  pomaže ljudima da se osjećaju emotivno usklađeno jedni sa drugim. Oni koji su već zajedno trenirali znaju kakav je to osjećaj.

Bilo da radite istim tempom čučnjeve, vježbe sa bučicama ili neke druge vježbe u paru to će pomoći da razvijete vašu vezu i neverbalnu komunikaciju.

UČI VAS DA SE MOŽETE POUZDATI JEDNO U DRUGO


Kada se desi dan da ste umorni i ne da vam se na trening, ali znate da je vaš partner zainteresovan da ide, to će vas motivisati da ustanete iz kreveta i krenete na trening, jer ne želite da iznevjerite svog partnera.

Vaš partner će naučiti da se može osloniti na vas, što je jako važno za planiranje vaše budućnosti.


PROVODIT ĆETE VIŠE VREMENA ZAJEDNO


Danas je luksuz provesti noć uz Netflix, filmove u paru. Sve je manje vremena za zajedničke aktivnosti. Mnogo je obaveza i aktivnosti koje vas odvajaju. Zato, sreća je ako napravite plan da trenirate zajedno. Dok provodite vrijeme na treningu vi ne samo da ćete izgraditi bolji um i tijelo, nego ćete to vrijeme provesti zajedno i imat ćete samo vaš momenat.


Prijavite se na GYM DATE:



 

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost