×
Novosti
URAVNOTEŽENA ISHRANA

Ne jedite poslije 20h. 

Još jedno od pravila prilikom gubljenja kilograma jeste da ne jedete poslije 20 h, jer se metabolizam usporava u toku noći i dolazi do stvaranja masnih naslaga. 

Najbolje je da jedete najmanje 2-3 h prije odlaska u krevet i opredijeliti se za laganiju varijantu, poput kuhanog mesa, jogurta ili salate. 

Znajte da šolja mlijeka pred spavanje usporava metabolizam, pa je zato bolje da se opredijeliti za neki biljni čaj ili voćku. Međutim, ni voće po pravilu ne treba jesti navečer jer se fruktoza u toku noći pretvara u masne naslage.

Ne jedite noću. 

Podrazumijeva se da treba da se otarasite navike da ustajete noću i otvarate frižider. 

Ukoliko i vi imate ovaj običaj, preporučuje se da večerate obavezno, jer na taj način možda nećete imati potrebu da ustajete noću. 

Uglavnom osobe koje legnu gladne u toku noći dobijaju ,,napade” i pojedu velike količine hrane. To je pogubno za vašu liniju. 

Još jedan od načina da spriječite noćno prejedanje jeste da navečer operete zube, jer ćete na taj način smanjiti verovatnoću da ponovo posegnete za hranom.

Spavajte dovoljno.

Veoma je važno da vašem organizmu obezbjedite period mirovanja i kvalitetnog sna. 

Ako ne spavate dovoljno, to može uticati i na povećanje apetita, pa ćete narednog dana sigurni imati velike potrebe za slatkišima. 

Takođe, bićete umorni i pospani i nećete imati volje ni snage da odete na trening.


Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost