×
Novosti
Zajednički cilj za dodatnu motivaciju
Trening sa partnerom u Lifestyle Clubu.

Intervju Emina Serezlija i Nedim Skorupan

ZAŠTO STE OSJETILI POTREBU DA TRENIRATE ZAJEDNO? I TO NAKON NAPORNOG RADNOG DANA?

N: Smatram da dijelimo entuzijazam. Ja sam završio Fakultet za sport i od malih nogu se bavim sportom, a s druge strane moja djevojka ima navike za redovnom sportskom aktivnošću.

E: Što se tiče entuzijazma za trening tu ipak prednost dajem Nedimu jer je on, kada je u pitanju trening i uvođenje inovacija u trenažni proces, neumoran i uvijek se potrudi da nam osmisli zanimljiv i drugačiji trening


 DIJELITE LI ISTI ENTUZIJAZAM ZA TRENING?

N: Zajednički trening predstavlja vid našeg zbližavanja kroz koji unapređujemo svoje zdravlje i kondiciju i izlazimo iz svakodnevne kolotečine veze.

E: Smatram da je treniranje jako dobar način da zajedno provedemo slobodno vrijeme, a s obzirom da oboje volimo sport to je za nas je vrlo prihvatljiv vid izbacivanja negativne energije i punjenja baterija za novi radni dan.



KO KOGA MOTIVIŠE DA DOĐETE NA TRENING I NA TRENINGU?

N: Mislim da niko ne prednjači u motivisanju, a oboje smo svjesni važnosti fizičke ativnosti po čovjekovo zdravlje.

E: Kada je u pitanju trening motivisani smo oboje s obzirom da smo cijeli život u sportu, to je jednostavno naš način življenja.


AKO IMATE NESUGLASICA  TOKOM DANA,  DA LI TE NESUGLASICE UTIČU  NA TRENING?

N: Rijetko kad imamo nesuglasica i ako ih bude nastojimo da ih što prije ostavimo iza sebe i ne prenosimo na trening.

E: Bilo kakvi problemi i problemčići nisu i ne smiju biti razlog da se trening odradi lošije nego inače, a mi rijetko kad imamo nesuglasice.


REDOVNI STE I UVIJEK DOLAZITE U „PAKETU“. DA LI SE NEKADA DESILO DA DOĐE SAMO JEDNO NA TRENING?

N: Nastojimo da budemo redovni u zavisnosti od poslovnih obaveza, a zajednički treninzi su mi uvijek drazži od individualnih jer u njima pronalazim dodatnu motivaciju.

E: S obzirom na različite poslovne obaveze naravno da ne stižemo uvijek da dolazimo zajedno na treninge, ali kad god obaveze dozvoljavaju zajednički trening je naš prvi izbor.



DA LI STE SE JOŠ VIŠE ZBLIŽILI OTKAD STE U LIFESTYLE CLUBU?

N: Svakako da jesmo s obzirom da u zadnje vrijeme treniramo u Lifestyle Clubu.

E:  Lifestyle pruža šarolike i dobre mogućnosti za kvalitetan trening tako da smo kroz zajedničke treninge u tom klubu osjetili višestruke benefite i kada je u pitanju naša forma i zdravlje, ali i onaj emotivni dio našeg odnosa.


DA LI STE POSTAVILI ZAJEDNIČKI CILJ KADA JE VJEŽBANJE U PITANJU?

N: Smatram da smo postavili zajednički cilj da vodimo zdrav način zivota, a cilj treninga smo prilagodili našim individiualnim potrebama.

E: Naš zajednički cilj je dobro zdravlje i forma tako da smo u tom dijelu usaglašeni, a što se tiče programa treninga tu svako ima svoje individualne ciljeve.


KAKO INAČE PROVODITE ZAJEDNIČKO VRIJEME?

N: Naše zajedničko slobodno vrijeme nastojimo da upotpunimo što raznovrsnije, a neki od načina koji prednjače su fizička aktivnost, kao npr. šetnja u prirodi, vožnja biciklom, skijanje. 

E: Ne volimo monotoniju, tako da mi slobodno vrijeme provodimo na razne načine - šetnja, vožnja bicikla, odlazak na planinu, pozorište, kino, sa prijateljima ili bez njih, zavisi kako smo raspoloženi.


 I ZA KRAJ RECITE NAM KAKO SE OSJEĆATE KOD NAS?

N: S obzirom da sam član Lifestyle Cluba već duže vrijeme, iz prve ruke mogu uputiti samo riječi hvale, jer je to klub u kojem vlada pozitivna atmosfera, a tome doprinosi prijatno i stručno osoblje i zadovoljni klijenti.

E: U Lifestyle klubu vlada prijateljska atmosfera tako sam se veoma lako uklopila u sav taj pozitivni ambijent koji doprinosi da svoje treninge odradim na najbolji mogući način.


Prijavite se na GYM DATE:


 
 

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost