×
Novosti
Najbolja hrana za posao - NAPRAVITE ZDRAVI SENDVIČ

 

NAPRAVITE ZDRAV SENDVIČ

Ukoliko ne možete bez sendviča, pravite ih od integralnog hljeba, s tunjevinom, piletinom, ćuretinom, šniclama od soje i svježim povrćem. Kao namaz, umjesto maslaca, koristite svjež sir, obranu pavlaku ili pastu od soje.


Zaposlenima koji žele da smršaju naša sagovornica savjetuje da jedu što ćešće, i to male obroke. Za njih je, kaže, idealan bareni brokoli jer je niskokaloričan, brzo zasiti i vrlo je zdrav jer sadrži dosta folne kiseline.


Za ručak jedite što više zelenog i zeljastog povrća, kupus salatu i salatu od svježeg špinata. Dobra je i artičoka, koja stimuliše izlučivanje žuči, te tako povećava uklanjanje nakupljenih toksina u organizmu.

JELOVNIK ZA KANCELARIJU

Doručak: dvopek od integralnog brašna, vegetarijanska biljna pašteta posuta sjemenkama lana i susama i šoljica zelenog čaja (340 kcal)


Ručak: 90 g pečenih pilećih prsa, 100 g barenog brokolija, zelena salata i tanko parče crnog hljeba (275 kcal)

Užina: šolja bezmasnog jogurta (65 kcal)

JE LI SVAKA VOĆKA IDEALNA UŽINA

DA

Umjesto grickalica, koje imaju visok procenat masnoće, na poslu je ipak bolje da grickate voće. Jedite jabuke pošto odlično blokiraju glad i kivi jer smanjuje potrebu za slatkim. Banana momentalno stvara osećaj sitosti, pa je idealna užina za osobe koje su na dijeti.

NE

Ljudi misle da mogu da jedu neograničene količine voća jer ono ne goji, a to uopšte nije tačno. Nije svaka voćka ista. Primjera radi, jedan avokado ima 50 grama masti, kao i 150 g masne guščetine. Izbjegavajte grožđe i šljive, jer su izuzetno kalorične.

Gojazne osobe često govore da ne uspijevaju da smršaju jer dosta vremena provode na poslu, a tamo ne mogu zdravo da se hrane. Onda gladuju misleći da će tako smršati. Međutim, napadi užasne gladi su frustrirajući faktor jer glad podstiče loše raspoloženje i poslije izgladnjivanja predstoji nekontrolisano prejedanje – upozorava Ljutićeva.



Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost