×
Novosti
Proljeće motiviše, pridružite mu se u tome
Čišćenje organizma nakon zime.

Uvijek imaš vremena da organizuješ čišćenje kuće poslije zime, a zašto to ne učiniš sa svojim tijelom?

Ljudi jedu lošu hranu tokom zime i izbjegavaju teretanu. Ukoliko ste tokom zime ljenčarili, uživali u prazničnoj ishrani, proljeće je pravi momenat da napravite plan ka uspjehu.

Fokus na proljetno treniranje je dobra strategija da se vratite zdravim navikama.

POKRETI SA BODYBALANCA

Nakon što ste proveli dugu zimu ušuškani u kući, graciozni pokreti BodyBalanca mogu vam pomoći da se riješite napetosti u organizmu koje ste se nakupili tokom hladnih dana.

"Joga promoviše fleksibilnost", kažu naši treneri.

Radi se o mnogo složenih pokreta koji pomažu jačanju i izduživanju mišića, dok učite da kontrolišete tijelo i disanje . BodyBalance je odličan za smanjivanje hronične boli u leđima, smiruje upale i anksioznost, te produbljuje zdravlje srca.

DETOKSIKACIJA ORGANIZMA

Prvo što trebate učiniti je smanjiti unos toksina u organizam. To ćete napraviti tako da ograničite unos šećera, alkohola, prerađene hrane pune konzervansa i zasićenih masnih kiselina poput mesa, jaja i mliječnih proizvoda. Također, pokušajte smanjiti doticaj s raznim hemikalijama u domu, kao što su agresivna sredstva za čišćenje prepuna hlora, ali i jaki šamponi i dezodoransi te ih zamijenite blažim verzijama na prirodnoj bazi.

Još jedna vrlo važna stvar koja potiče detoksikaciju je opuštanje, a svodi se na eliminisanje svakodnevnog stresa vježbanjem, meditacijom i ugađanjem toplim kupkama i welness programima.

Masaža će također u velikoj mjeri doprinijeti čišćenju vašeg organizma.

SHAKE UP YOUR WORKOUT

Ništa neće brže probuditi vaše tijelo iz zimskog sna nego cardio trening. BodyVive, BodyAttack i Zumba brzo će djelovati i povećati vašu energičnost.

Tokom vježbanja počnite da izbacujete opcije i dajte maksimum od sebe da uradit sva ponavljanja.

A lični trener vam može pomoći  da idenfikujete  slabosti tokom tvog treniranja, a zatim da zajedno razvijete novi trening koi će šokirati vaše mišiće.

OBNOVITE VAŠU SPORTSKU ODJEĆU

Ukoliko će vas nova oprema motivisati da počnete trenirati, zamijenite vaše stare odjevne predmete sa novim.

Bacanje stare opreme i trening u novoj opremi može vam pomoći da prevaziđete mentalne blokade koje vam nisu dozvoljavale da trenirate tokom zime. 

POKRENITE SE

Bio si zatvoren mjesecima. Sada je vrijeme da se pokreneš i uradiš nešto dobro za sebe. Kreni da treniraš, šetaš do teretane i upoznaš nove prijatelje kako bi obnovio svoju energiju. Mnogo je tekstova o proljetnom čišćenju organizma, početku treniranja. Prestani da čitaš i učini prvi korak. Formiraj male ciljeve i svaki dan ih ispunjavaj. Nikada nije kasno, ako kreneš odmah.




Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost