×
Novosti
Naša preporuke za jutarnji trening BODYVIVE

BODYVIVE je kardio trening, pomiješan sa treningom snage i core treningom.

Želimo li sagorjeti masno tkivo, tijelo ga mora izvući iz zaliha kako bi ga mišići sagorjeli. Tijelu će biti lakše ukoliko mu stvorimo idealne uslove za ovaj posao.

Znači, BODYVIVE trening treba biti prva stvar koju radite nakon buđenja, na prazan stomak zato što onda dolazi nakon više sati posta u kojem je tijelo sagorjelo većinu glikogena koji se nalazio u mišićima.

Ne unoseći nove ugljikohidrate prije treninga ne dajete tijelu novu zalihu glukoze iz koje će dobiti novi glikogen i time inicirate korištenje zaliha energije sačuvane u obliku tjelesne masti.

Nakon toga, kada počnete sa kardio treningom a to je BODYVIVE, brzo ćete sagorjeti svu preostalu glukozu. Šta tijelu preostaje, osim da izvuče mast i stvori energiju koju treningom zahtjevate?

I ne samo to. Kod jutarnjeg BODYVIVE-a postoji i takozvani “afterburn” efekat. Jutrnji kardio trening uzdiže vaš metabolizam, pa ćete nastaviti sagorijevati masti i nakon treninga. 

Postoji i treća prednost jutarnjeg BODYVIVE-a, ali o njoj ne treba govoriti onima koji su samo jednom probali. Jutarnji kardiovaskularni trening sa sobom donosi i sjajan osjećaj ispunjenja koji će vas pratiti tokom dana. 

Vježba postaje ugodno iskustvo, a što je izazovnija i što visočiji cilj sebi postavite, to ćete biti zadovoljniji tokom dana kada ga ispunite.



Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost