×
Novosti
EPOC - važan proces oporavka
Lifestyle Club

BODYATTACKOM treningom za cijelo tijelo (noge, ruke i core), možete kružiti kroz mnoge glavne mišićne skupine, ostavljajući svima potrebu  za oporavkom i  EPOC.

Općenito EPOC se može mjeriti do tri sata. Stvarna količina kalorija koja se koristi za oporavak, kao i  postotak ukupne energije korištene tokom vježbe, bio je predmet istraživanja. Negdje između šest i 15 posto čini se da je glavni konsenzus, iako može biti veći za elitne sportaše koji izvode ekstremnu fizičku aktivnost.

Najvjerovatnije EPOC je jedina beneficija efekta poslije vježbanja,a prednosti intenzivnog treninga još uvijek nisu baš najbolje objašnjene. Za pitanje zašto BODYATTAK trening troši više  masnoća  od drugih oblika vježbanja,  svakako je potrebno više studija. Također, EPOC varira  među ljudima  i znanstvenici još ne mogu utvrditi razloge ove varijacije (iako se čini da ne utječe na fitnes, masnoću ili spol).

Napravite svoj EPOC

Kao i sama vježba, dobra tehnika oporavka može poboljšati performanse i povećati prednosti treninga. Dobar oporavak počinje hidratacijom i prehranom. Osiguravanje adekvatne hidratacije  bitno je  za brzinu uklanjanjanje  mliječnih kiselina i hidratacija  dopušta  regeneraciju skladišta glikogena.

Visokokvalitetni ugljikohidrati i bjelančevine trebaju biti na svim jelovnicima za oporavljanje.

 Sve ovo treba pratiti sa spavanjem. Duga i mirna noć čini čuda  da se  mišići oporave za još jedan dan naporan dan.

Ako imate upalu mišića nakon treninga postoje neki  jednostavni savjeti  kako da preživite, ali bez obzira šta radite po pitanju upale  ne slušajte profesionalne sportiste jer ledene kupke nisu uredu.

I zapamtite, EPOC je  jedan od važnih procesa oporavka, stoga budite realni. Nudi lijep bonus, ali to ne znači da možete potpuno  uživati ​​ u cijeloj čokoladi bez osjećaja  krivnje.

 Preuzeto sa Lesmills.com



Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost