×
Novosti
RECEPTI ZA PRAVILNO ISTEZANJE POSLIJE TRENINGA
Lifestyle Club

Bez obzira da li si upravo završio BODYPUMP trening ili trčao 15 kilometara, pravilno istezanje poslije treninga će se višestruko isplatiti. Istezanjem ekstremiteta ubrzaćeš oporavak mišića i s većom lakoćom ćeš dočekati sledeći trening.

ISTEZANJE MIŠIĆA ZADNJICE

Lezi na leđa sa jednom nogom savijenom. Drugu nogu prebaci preko nje tako da ti se cjevanica nalazi na koljenu savijene noge. Kroz prostor između nogu, uhvati nogu koja je savijena ispod koljena. Povlači koljeno prema grudima dok ne osjetiš istezanje zadnjice.

OBRATI PAŽNJU NA TETIVE

Lezi na leđa i podigni nogu visoko. Koljeno treba da bude ispravljeno što duže možeš. Pomozi nozi tako što ćeš držati list i lagano ga povlačiti ka gore. Suprotna noga neka bude savijena ili opružena. 


KUKOVI

Klekni na jednu nogu, a drugu nogu savij pod uglom od 90 stepeni. Spusti karlicu da osetiš istezanje u donjoj strani kuka. Da pojačaš istezanje nagni se preko prednje noge, ali vodi računa da trup svo vrijeme ostane uspravan.

LISTOVI

Nogu koju želiš da istegneš pošalji iza sebe. Nagni se tijelom naprijed, ali zadnju petu drži zalijepljenom za pod. Karlicu povuci naprijed, da stvoriš pritisak između donjih leđa i noge. Da pojačaš istezanje, nogu pošalji još dalje nazad. Ova vježba može se izvesti i sa ispruženim koljenom.

KVADRICEPS

Stoj na jednoj nozi, a stopalo druge noge privuci butini. Neka koljena svo vrijeme budu spojena. Ispruži suprotnu ruku, ako ti je potreban bolji balans.


GRUDI

Ispruži obje ruke iza leđa i spoji šake. Opusti ramena i otvori grudi nježno povlačeći laktove jedan prema drugom. Osjetit ćeš istezanje u gornjem dijelu tijela.



preuzeto sa LesMills.com




Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost