×
Novosti
-1 DAN PLEŠI, ZABAVI SE I BUDI U FORMI UZ ZUMBU

Zumba radi na principu intervalnog treninga koji zahvaljući kombinaciji raznih ritmova iz Indije, Brazila, Latinske Amerike i Kariba pozitivno utiče na sagorijevanje kalorija i skidanje viška kilograma.

 

Kako brzo izgubiti masne naslage uz Zumba Fitness?

 1. Zapiši svoju težinu prije svog prvog Zumba časa.

Možeš izračunati zdravu tjelesnu težinu za svoju visinu i izmjerit obim trbuha, bedara, bokova i prsa.

 

2. Ponesi sve što je potrebno vodu, patike, mali peškir, odjeću za vježbanje. Možeš pripremiti već torbu ujutro i ostaviti u auto ili da držiš spremno tako da možeš odmah s posla ili od kuće ići direktno u klub bez da ti bude mrsko i da se predomisliš.

Spremi se za jedan sat zabave u kojem će svaki tvoj mišić da radi i gdje ćeš potrošiti 600 do 1000kcal, zavisno od stepena entuzijazma, jačine treninga i jačine izvođenja vježbi.

 

3. Prati pažljivo trenericu i njene signale kada dolazi do promjene.

Zumba čas počinje se sa zagrijavanjem i pjesma koja se najčešće koristi je jednostavno marširanje. Marširanje možeš koristiti i kad ne uspjevaš da pratiš koreografiju da ne staneš naglo.

Potrudi se da jako radiš u brzim ritmovima, a da uhvatiš dah u sporim ritmovima. Ako si na početku nemoj pretjerivati s vremenom ćeš bolje naučiti koeografije i bićeš spremnija da se daješ više.

Trenerica će slijediti tehnike intervalnog treninga, kako bi se povećalo trošenje kalorija tokom 60 minuta.

 

4. Pij vodu prije treninga, tokom i nakon treninga.

 

5. Budi redovna na treningu bar dva puta sedmično i kombinuj sa treningom za oblikovanje poput VITKA I ZATEGNUTA, PUMP ili programom na fitnesu. Time ćeš potrošiti gotovo 8000kcal mjesečno.

 

6. Jedi svježe voće ili jogurt ili suho grožđe prije treninga kako bi dodala glikogen tvom organizmu, oblik ugljikohidrata koji je gorivo za tvoje tijelo. Izbjegavaj zalogaje ili jela visoke masnoće, koja će te usporiti tokom treninga.

 

7. Konzumiraj bjelančevine, kao što su jaja, riba, puretina i neki nemasni mliječni obroci za doručak, ručak i večeru. Konzumiraj tri obroka dnevno ugljikohidrata dobivenih od graha, banane, smeđe riže i neograničene količine povrća niske kalorijske vrijednosti kao što su šparoge, paprike, gljive, zelena salata i patlidžan. Konzumiraj zrelo, svježe voće, idealno bi bilo da je lokalno ugojeno.

 

8. Provjeravaj svoju težinu jednom sedmično i zapiši. Ono što ne mjeriš ne možeš kontrolisati. Nakon toga, ponovo izmjeri obim trbuha, bedara, bokova i prsa i eto ga.


Sa 8 treninga mjesečno i sa zdravom ishranom ostvaruju se veliki rezultati a ZUMBA čini čuda sa svojom atmosferom i društvom ne samo da ćeš  biti poletnija za samo mjesec dana nego i višak  kilograma će da ode. 


Dobro raspoloženje je osigurano tako da priključi se odmah i aktiviraj se na najzabavniji i efkasan način ikada.


Čekamo te sutra!


Ako nisi se još prijavila učini to odmah jer je ostalo još malo mjesta na linku ispod:

 http://lifestyleclub.ba/kontakt 

Ukoliko si bila naša članica a sada si postala neaktivna a željela bi doći,da se reaktiviraš ponovo, rezervisali smo određena mjesta za žene poput tebe. 

Učini prvi korak SADA,evo ono što si dugo čekala. 


"BUDI NAŠA GOŠĆA"

 

Pridruži nam se ponovo jer nije samo ovaj termin  BESPLATAN nego period od 21 dan.


Saznaj više na linku ispod:

http://lifestyleclub.ba/novost/10983/ljetni-zumba-party-formula-za-dobro-raspolozenje

 


 

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost