×
Novosti
Pet načina da uklopiš vježbanje u svoj raspored

Bez obzira kakav ti je raspored ovo je pet laganih koraka da uklopiš vježbanje u svoju rutinu

Kako se ljeto završava, dani su kraći a čini se i slobodnog vremena sve manje. Pitaš se kako da ostaneš u formi iako ti je raspored popunjen? Pronašli smo pet različitih načina da  uklopiš vježbanje u svoj dan bez uticaja na društveni život.

1.PROBUDITE SE I VJEŽBAJTE

Ako znate da imate popunjeno poslijepodne ili zabavu na koju idete, probudite se ranije i započnite svoj dan sa kratkim vježbanjem. To će vas prije razbuditi nego šoljica kafe, a ne morate ni obući tene.

Čučnjevi: 3 do 5 serija sa po 10 ponavljanja

Stanite tako što ćete razmaknuti stopala u širini kukova. Udahnite i savijajte noge u koljenima, kao da želite sjesti na stolicu, ruke držite ispred tijela, leđa ravna. Kad su koljena mimo imaginarnom paralelnom skladu s nožnim prstima, vratite se u početni položaj i izdahnite.

Vježba: za donji dio tijela


Sklekovi: 3 do 5 serija sa po 10 ponavljanja

Lezite na stomak, pomoću ruku dižite tijelo sa poda. Najvažnije je da tokom izvođenja sklekova držite u istoj ravni leđa, zadnjicu i noge, i da se spuštate skoro dok ne dotaknete tlo grudima. Da olakšate sebi spustite koljena na pod.

Vježba: Za leđa, ruke i prsa


Trbušnjaci:

Lezite na leđa, stavite ruke iza glave, podignite i trup i noge tako da vam tijelo bude pod kutom od cca 45 stupnjeva.

- Lijevo koljeno privucite prema trupu te ga dotaknite desnim laktom.

- Isto ponovite i s drugom nogom

Vježba:  Trbušne mišiće


2.VJEŽBAJTE ZA VRIJEME RUČKA

Ako možete iskoristiti puni sat pauze za ručak, potrošite ga na stepenicama u svom uredu ili prošetajte nekoliko krugova oko zgrade. Možete jednostavno potrošiti 200 kalorija i još uvijek imati vremena za ručak.

3.VJEŽBAJTE U UDARNO VRIJEME

Ne moraš biti na traci za trčanje da bi vježbala i gledala TV. Samo rasčisti prostor ispred TV-a i pređi na vježbanje. Može preskakati uže, ili raditi jumping jakcs. Pozovi prijatelje kod sebe da se zajedno znojite dok vježbate.

Preskoči reklame uz plank.

Plank 3 seta po 30 sekundi

Podlaktice stavimo na podlogu. Laktovi trebaju biti postavljeni direktno ispod ramena. Nožni prsti su u poziciji kao kad radimo sklekove. Vrat i kralježnica su u neutralnoj poziciji, a koljena su potpuno ispružena.


Bočno:3 seta po 30 sekundi

Legnemo bočno na podlogu. Podlakticu uz podlogu položimo na podlogu tako da je lakat direktno ispod ramena te iste ruke (gornja ruka je položena na bok) Gornju nogu u ispruženom položaju stavimo na donju ispruženu nogu. Iz te početne pozicije podignemo kukove (zdjelicu) tako da trup bude u jednoj liniji sa nogama


4.POVEĆAJ OTPOR

Hoćeš da vježbaš u teretani ali i da stigneš na koktel? Smanji vrijeme provedeno u teretani tako što ćeš povećati intenzitet svog treninga i tako potrošiti vise kalorija za manje vremena.

Dodaj otpora na biciklu ili steperu

Probaj intervalni trening

Uključite eksplozivnost u trening snage

Trak za trčanje postavite na brdo I pojačajte brzinu

5.IZVUCI MAKSIMUM OD OBAVEZA

Dobrovoljno očistite snijeg ispred kuće,  ili pokupite lišće. Potrošiti ćeš više kalorija na hladnoći nego u toplom. Vožnju kolima zamjeni za šetnju do udaljene prodavnice.

 

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost