×
Novosti
Priča vježbačica iz grupe 50+
Lifestyle club

Redovna tjelesna aktivnost važna je u svakoj životnoj dobi radi očuvanja zdravlja, pa je ne bi trebalo zanemarivati ni u poznim godinama unatoč određenim fiziološkim promjenama.

Tim povodom razgovarali smo sa našim članicama iz grupe 50+. Pitali smo ih koliko dugo vježbaju, koju su za njih benefiti vježbanja i šta ih to motiviše da vježbaju i budu redovno i to u velikom broju.


 U grupi 50+ sam oko osam godina. Bolje se osjećam fizički i psihički kada znam da radim nešto dobro za sebe i svoje zdravlje. Nastojim da bude redovna po svim vremenskim uslovima i poručujem svim potencijalnim vježbačicama da nije dobro konstantno sjediti za TV-om ili kompjuterom već se treba dignuti i pravac u Lifestyle Club na vježbe. 

                                       kaže gospođa Azra Huseinović


Univerzitetska Prof.dr.sc. Ganibegović Medi sa nama vježba preko 10 godina i ima 70 godina. 

 Za mene je sportski život način življenja, a fizička kultura je dio opće kulture. Moj motiv za vježbanje je  bježanje iz kuće tj. da nešta korisno uradim za sebe tj. fitness a poslije redovna kafa sa prijateljicama iz grupe 50+


Mislim da vježbam od kako je fitness club počeo sa radom kaže gospođa Emina Savić

Nikad nisam volila kampanjsko djelovanje ni u čemu, pa ni kada je vježbanje u pitanju pa ni po kiši ili suncu ne volim da izostajem . Ja sam očit primjer sa svojih 78. godina da bilo kakva fizička aktivnost garantuje kvalitetniji životu  u poznim godinama.


Gospođa Samka Krvavac ima 57 godina i nešto više od godinu je sa nama.  

Poslije vježbanja bolje se osjećam, pokretljivija sam i volim vrijeme provedeno sa ostalim članicama grupe. Preporučila bi svakom da vježba jer će imati manje zdravstvenih problema, više energije i pozitivnih misli. Jako je bitno što u Lifestyle clubu rade za meni jako dragi i ljubazni mladi ljudi i sa  njima sve lakše.  

Istraživanja su pokazala da osobe u poznim godina koje praktikuju fizičku aktivnost, imaju manje zdravstvenih tegoba, nego što je svojstveno u njihovim godinama. 

Samim tim  i imaju i kvalitetniji život, otpornije kosti, bolju pokretljivost i ravnotežu, smanjen rizik od preloma i sporiji gubitak mišićne mase. 

Nadamo se da su vas naše vježbačice iz grupe 50+ uspjele  motivisati da krenete sa vježbanjem  i da se vidimo u Clubu.


Pronađi kurs RASPORED
 
 
TRENIRAJ BESPLATNO
FREE PASS
 
 


Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost