×
Novosti
Učini sve da dobre namjere uspiju
Sa Novom Godinom, mnoge se životne odluke donose. Svaka odluka traži istrajnost i čvrstu volju i vjerovanje u sebe

Sa Novom Godinom, mnoge se životne odluke donose. Svaka odluka traži istrajnost i čvrstu volju i vjerovanje u sebe. Nova Godina, novi vi, nova rutina, zar ne ? Svi mi imamo najbolju namjeru kada Nova Godina počne, evo kako da učinite i da to potraje

 Mnogi od nas će se pridružiti pogodnostima fitnessa imajući na umu svoje ciljeve za sljedeću godinu. Nakon 30 dana skoro polovina će se vratiti  na početak, razočarana, obeshrabrena, i mnogo daleko od zdravog života. Fitness je kao svaka ovisnost. Počinje malom dozom. Često ljudi prave greške uskačući u vježbe, žureći sa vježbama, onda kada su potrebni postepeni koraci. Ovo su neki savjeti za održavanje vaše rutine: 

1. Krenite polako

Nemojte pretjerivati. Ako ste novi u fitnessu, i ako osjećate da ne možete više, stanite. Frekvencija je važnija od intenziteta, zato ukoliko sporo krenete, utoliko ćete imati snage da održavate svoju naviku.

2. Imajte raznovsne treninge

Probajte  različite treninge kako biste saznali što vama najviše odgovara. Uključite kombinaciju treninga snage, kardia i istezanja. 

3. Povedite prijatelja

Dolasci sa prijateljem drže vas u istrajnosti u odluci, a i zabavno je. Teže ćete odustati od odlaska u teretanu ukoliko ste odlazak dogovorili s prijateljem. Polako počnite i povedite  prijatelja, kažu istraživanja. 

4. Slavite svoje rezultate

Bez obzira koliki ste pomak napravili, da li ste izgubili nekoliko cm  ili dobili mišiće ili ste postigli neki sedmični cilj. Slavite!

5. Budi realan

Nakon jednog mjeseca trčanja, ne može se istrčati maraton. Ali svaki početak da bi se pretvorio u rutinu zahtijeva napore i konkretne korake koji se moraju poduzeti. Zato, ako ste novi u fitnessu možda biste trebali za početak imati dva do tri treninga u nedjelji koji traju po 30 minuta. Kasnije, povećavajte  postepeno dužinu treninga nedjeljno. 

 

 preuzeto sa www.lesmills.com

 

 

 

 

 

 

 

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost