×
Novosti
POČNI PAMETNO – LIFESTYLE-ova TEORIJA REZULTATA
Lifestyle club

Počni pametno. Treniraj umjereno. Izaberi odgovarajuće treninge za sebe… I dok naše instruktorice ovo ponavljaju iz dana u dan, u tvojoj glavi se vrti samo jedno pitanje: „ Ali ja želim rezultate što prije, a moja komšinica koja je smršala 10 kilograma za mjesec dana mi je rekla da je ona trenirala svaki dan i da su je mišići toliko boljeli da je u početku jedva hodala?“

 Što je brzo to je i kuso, zato počni pametno da bi trajalo duže..

Prije nego što uopšte donesemo čvrstu odluku da započnemo sa radom na sebi i fizičkom aktivacijom, prvo pitanje koje nas muči jeste kada će doći željeni rezultati?

Da li se slažeš da su očekivanja povodom toga uvijek ispred same odluke? Hajde da zajedno dođemo do odgovora? 

Postavićemo ti jedno pitanje:

Da li znaš ko je tvoj najveći kritičar?

U prvi mah, odgovori bi mogli biti: Sestra, brat, najbolja drugarica… Međutim ukoliko objektivno sagledamo stvari i dobro razmislimo o ovom pitanju, svi ćemo dobiti isti odgovor – Sami sebi smo najveći  kritičari!

 Evo i primjera:

Koliko puta si uradila  fenomenalnu stvar koju su mnogi primjetili i aplauzom pozdravili, a ti si smatrala da je moglo i bolje! Pa i moglo je bolje, ali ko to može da tvrdi? I ko garantuje da tako neće biti?

Želje i realnost

Da li si ikada razmišljala o tome da previše stvari očekuješ od sebe i to za vrlo kratko vrijeme?

Želiš da smršaš, da oblikuješ tijelo, da imaš više energije tokom dana, da noću bolje spavaš, da smanjiš apetit, da poboljšaš kondiciju i sve to ako je moguće “za jučer.“ 

Zapamti, prave i velike stvari grade se postepeno! 

Potrebna je jaka volja, istrajnost, dobar plan i jasan cilj! Zato sve što započneš, započni pametno vremena ima na pretek, a odustajanje nikako nije opcija!

Lifestyle-ova teorija rezultata– POČNI PAMETNO

Kako bi bila sigurna da ćeš istrajati, moraš usaglasiti želje i mogućnosti, tako ćeš doći do rezultata bez da naškodiš svom zdravlju!

Lifestyle team je kreirao teoriju o postizanju rezultata koju smo podjelili u tri faze.

I FAZA «JA OSJETIM»




Kada si odlučila i započela sa treninzima, sljedeća važna stvar je strpljenje. 

Iako će od sve tri faze, u ovoj prvoj treninzi biti najnižeg intenziteta, mi smatramo da je ovo najteža faza.

«Ja Osjetim» faza traje u prosjeku 45 dana. Ovo je period u kojem doživljavaš velike promjene, susrećeš se sa raznim novinama dok nestrpljivo očekuješ da vidiš prve rezultate.

 Da ne zaboravimo u ovoj fazi pored treninga neophodno je da počneš da mjenjaš navike u ishrani koje često dovode do kriza, a koje se završavaju u kasnim večernjim satima viteškom borbom između tebe i frižidera.  

Prvih 14 dana su najteži i nerjetko “frižider izlazi kao pobjednik“, nakon toga tvoje tijelo se adaptira na novine , osjetiti ćeš da ti trening lakše pada, uraditi ćeš par ponavljanja više, tvoje pauze će biti kraće…a frižider? On postaje protivnik koji nije više vrijedan spomena.

A rezultati?

Nećemo se lagati i ne dozvoli da te drugi lažu kada kažu da ako se budeš pridržavala čudesne formule, vidjeti ćeš rezultate već poslije mjesec dana. 

Čuda se ne dešavaju, a rezultat je uvijek rezultat napornog rada i odricanja. 

U prvih 45 dana nećeš vidjeti, ali ćeš osjetiti. 

Osjetiti ćeš da lakše ulaziš u farmerke, osjetiti ćeš da lakše ideš uz stepenice, osjetiti ćeš da bolje spavaš, osjetiti ćeš da imaš više energije tokom dana. 

Upravo zbog toga smo ovu fazu nazvali JA OSJETIM, jer tvoji rezultati neće biti vidljivi golim oko, ali ono što budeš osjetila dati će ti motiv da ideš dalje ka ostvarenju svog cilja! 

I zapamti, izuzetno je važno da se u ovoj fazi ne forsiraš intenzitet treninga. 

Sama činjenica da si počela da vježbaš je već dovoljno opterećenje! 

Trening ne smiješ doživljavati kao vrijeme predviđeno za mučenje, već vrijeme u kojem ćeš uživati i posvetiti se sebi.

 II FAZA «JA VIDIM»

 II FAZA «JA VIDIM»



Čestitamo uspjela si! 

Sada si na pravom putu, ono najteže ostavila si iza sebe. Trening više ne doživljavaš kao obavezu, već kao izazov. 

Želiš da povećaš opterećenje, želiš da podigneš intenzitet, želiš da uradiš više ponavljanja…i na kraju želiš da treniraš češće! 

Slobodno pusti kočnicu i radi šta god ti prija i koliko ti prija, ali zapamti : 

MORA da prija, još uvijek nisi PRO! 

Tvoji mišići su sada dovoljno ojačali i ti to osjetiš. 

Ti uživaš u tom osjećaju. Oblačiš “one“ pantalone i da bi ostale na tebi, kaiš stežeš za rupu više, u nevjerici podižeš glavu ka ogledalu ispred kojeg stojiš i vidiš prve konture mišića na svom tijelu. 

Okrećeš se bokom refleksno da pogledaš struk i novi šok, nisi sigurna da li gledaš sebe, jer ova zadnjica koju vidiš nije tako izgledala prije dvije sedmice!  

Čestitamo, nalaziš se u fazi «JA VIDIM». 

Da bi uspješno završila fazu II, treba u prosjeku da prođe oko 90 dana. 

Osmjeh prekriva tvoje lice i stvari koje biraš da nosiš su uže nego inače i nestrpljivo očekuješ pohvale od svojih najbližih… Ukoliko oni to ne vide, ne dozvoli da te to demotiviše, krenula si na putovanje gdje strpljenje ima glavnu riječ!


 III FAZA «ONI VIDE»



Preživjela si činjenicu da ne vide tvoju pobjedu na isti način kao i ti.

Sada si na raskrsnici, odustati ili nastaviti? 

Sjeti se strpljenje je ključ, a odustajanje nije opcija!

Nastavljamo? 

Bravo, sada postaješ master svog tijela, uma i spoznaješ istinu. Treniraš zbog sebe, ne zbog drugih. Na treninge odlaziš skoro svakodnevno, uživaš u svakoj vježbi, mišići su toliko ojačali, a tehnika izvođenja vježbi je na granici savršenstva. 

Prestala si da razmišljaš o podizanju opterećenja, prestala si da brojiš ponavljanja. Tokom treninga ne gledaš druge već si fokusirana na sebe. To je to, bravo! 

Ovo je znak da je trening za tebe pravo uživanje i od tog trenutka postaješ ambasadorica zdravog života, jer nestrpljivo želiš svojim prijateljicima da ispričaš koliko je današnji trening bio dobar i kako je osjećaj uspjeha na kraju nešto što je riječima neopisivo! 

I dolazi trenutak kada jedna od tvojih prijatelica prekida tvoju priču pitanjem: “A koliko ti je vremena trebalo za taj ravan stomak?“ Osvrni se, jer je prošlo više od pola godine, ali nemoj joj to reći. 

Uhvati je  za ruku i povedi na tebi dobro poznato putovanje. 

Da li je tu kraj?

Kraj ne postoji, svaki novi dan biće novi uspjeh, a trening najzdravija ovisnost koja može da vlada tobom! 

#pocnipametno

Pokušaj, možeš i ti, ali ako želiš našu pomoć, mi znamo kako to učiniti,  kluba je ekskluzivno otvoren za žene.


Žene koje žele stvarno da postanu dio naše zajednice kako bi jedna drugu bodrile da ugradimo zdrave navike.


Biti će nam drago da se upoznamo i družimo i posjeti nas uživo.

Rezerviši svoj termin na link ispod:

 
 
 
Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost