×
Novosti
Intervju sa Mirelom Hadžić, dugogodišnjom zumbašicom u Lifestyle Club-u
Razgovarali smo sa Mirelom zumbašicom u Lifestyle clubu

Tvoji prvi dodiri sa Zumba fitnessom, možeš li nam opisati kako je to izgledalo?

O Zumbi kao “fitness party” načinu tjelovježbe, kako je i sam osnivač zove, znam već godinama, međutim prvi susret sa Zumbom u Lifestyle Club-u je bio okidač da dođem na čas i probam istu. 

Ono što me zadržalo na svakom narednom treningu su prije svega koreografije koje su na neki način drugačije od uobičajenih Zumba koreografija, a u istim se osjeti dašak improvizacije i nestandardnih Zumba pokreta.
 

Zašto si se odlučila da treniraš Zumbu?

Zumbu sam počela trenirati sasvim slučajno, a prvenstveno zbog ljubavi prema plesu i dobroj muzici. I sama Zumba je nastala spontano. 

Beto Perez, osnivač Zumbe, došao je nespreman na čas aerobika, zaboravivši muziku, te je bio primoran improvizirati pokrete sa pjesmama koje je u tom trenutku imao - to je zapravo bila playlist-a njegovih najdražih pjesama za ples. 

Istog dana, u fitness centru u kojem je Alberto radio, Zumba je postala najpopularniji trening. Alberto Perez je prije svega plesač i svako ko se bavi plesom zna cijeniti dobar ritam i dobar pokret. 

Ako kombinujemo odličnu muziku, još bolje koreografije i najbolje trenere, onda dobijamo idealan paket. Da, zvuči nevjerovatno da postoji i takav trening.
 

Kada si počela da li ti je bilo naporno da pratiš trenera?

Obzirom na to da sam se bavila plesom, nisam imala problem sa praćenjem trenera. Potrebna su u prosjeku tri časa da se dovoljno dobro nauče koreografije, a nakon toga svaki trening izgleda kao jedan odličan izlazak u klub i još bolji provod.
 

Da li ti je Zumba promijenila pogled na vježbanje?

Zumba se razlikuje od ostalih fitness programa jer utiče na vježbače ne samo fizički već i emotivno. 

Dok se ostali treninzi bave poboljšanjem fizičkog izgleda, čas Zumbe je bijeg od svakodnevnih obaveza i jednosatna psihička relaksacija, a uz to sve i odličan kardio trening.

Otkrij nam koje plesne ritmove na Zumba treningu najviše voliš?

Sva muzika je po mom ukusu, ali ako se moram odlučiti za jedan ritam, to bi bio hip-hop.
 

Da li je stvarno osjećaj taj da kad si na treningu Zumbe je kao da si na plesnom podiju u nekom clubu?

Najveću ulogu u činjenici da je Zumba dostigla trenutni popularitet je upravo muzika. Ostali fitness programi imaju dosta monotonu muziku, većinom opravdano, jer sami pokreti i vježbe zahtjevaju takav ritam. 

Kada se nađemo na plesnom podiju, ukoliko je muzika po našem ukusu, možemo plesati satima bez da osjetimo umor ili potrebu da stanemo. 

Tako je i sa Zumbom. Ukoliko volite plesni pokret uz zvuk latino i hip-hop ritma, Zumba je bez dvojbe idealan način fizičke aktivnosti.

Za kraj imaš li neku poruku našim vježbačima  zašto da se baš odluče za Zumba fitness?

Većina osoba koje žele da dođu na čas Zumbe ipak odustanu, uz izgovor da ne znaju plesati. Preduslovi za zumbu ne postoje. 

Zumbom se bave i plesačice/plesači i osobe koje nisu nikada plesale, i djeca i odrasli, i žene i muškarci. Dakle, nema nikakvih pravila, svi su dobrodošli. 

A za one koji ne vole ples i pomenutu muziku, dođite na Zumbu u Lifestyle Club i sigurno ćete zavoljeti. :)
 
Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost